hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yer: Havalimanı... Prof. Dr. Ateş Kara kritik görevde

    Yer: Havalimanı... Prof. Dr. Ateş Kara kritik görevde
    expand

    Hürriyet Yazarı Uğur Cebeci, Rusya'dan gelen heyetin Antalya Havalimanı'nda yaptığı denetimleri ve pandemi sürecinde yaptığı çalışmalarla göz önünde olan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'nın incelemeler sırasındaki heyetle yaptığı görüşmeleri yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cebeci'nin "Uçaklar doluyor seferler artıyor" başlıklı yazısının Antalya Havalimanı'ndaki incelemeye ilişkin kısmı şu şekilde:

    "Saat: 05.00

    Yer: Antalya Uluslararası Havalimanı

    Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr Ateş Kara başka bir vatan hizmeti için orada. Rus ekibi gelip inceleme yapacak. Geldiler. Moldovya üzerinden geldiler. Ekibin içinde sağlık, turizm, havacılık sektöründen yetkililer vardı. Havalimanını denetlemeye başladılar. Denetimin ilk aşamasında üç temel önlem olan maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen önlemleri dikkat çeken öncelikli unsurları oldu. Gerek kullanılan görseller, gerekse ‘hijyen ekibimiz’ ile gelen ve giden yolcuların bu üç ana tedbir kapsamında seyahatlerini tamamlaması en temel sorumluluk olarak ortaya çıktı. Ön saflarda Prof. Dr. Ateş Kara vardı. Her zamanki gibi gayet sakindi. Heyet üyeleri ile tanıştı. Çok kısa sıkıcı olmayan cümlelerle COVID-19 salgınında nereden nereye geldiğimizi anlattı. Yanında Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol vardı. Ama bu iş sağlık yani bilim, turizm yani ekonomi ve siyasi bir yapıdan oluşan bir timle çözülebilirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İKNA OLDULAR

    Rusların gelebilmesi için Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yoğun bir çalışma yapmıştı. Sağlık bilim kurulu bütün hazırlıklarını tamamlamıştı. Havalimanı ve turizmciler büyük titizlikle Rusların konaklamalarına hazır olduğunu kanıtladılar. Güvenli turizm sertifikasyon sistemi Rusların da isteğiydi ve hayata geçirildi. Karantina odalarından otel odalarına, restoranlardan hastanelere geniş bir çalışma yapıldı. Sonunda Rus heyeti ikna oldu. Turizm Bakanlığı - Türkiye Gelişim Ajansı’ndan üst düzey yöneticiler, Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Antalya Havalimanı Genel Müdürü ve Türkiye Bilim Kurulu Üyeleri’nden Ateş Kara ve Gülay Korukluoğlu denetimin her safhasında birebir konuklarla ilgilendiler.

    ÖZLEMİŞTİK

    Havalimanı denetimi 2 saat sürdü ama sonrası daha uzun saatler aldı. Rus heyeti ülkelerine döndü ve Rus turistleri taşıyan uçaklar bir bir Antalya Havalimanı’na inmeye başladı. Onlar bizi, biz onları özlemiştik. Çok ciddi bir organizasyon kısa sürede sonuç vermişti. Kısa sürüde toplam 450 uçak iniş yaptı. 130 binden fazla yolcu Antalya’ya geldi. Eğer Rusya da görülen Delta varyantından kaynaklanan bir sorun çıkmazsa birçok tatil köyümüz batmaktan kurtulacak. Esnaf rahat bir nefes alacak. Gelecek yıl içinde daha sağlam ve kesintisiz anlaşmalar yapılacak."

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow