hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PTT ayçiçek yağı satışı ne zaman başlayacak? PTT ucuz ayçiçek yağı fiyatı ne kadar olacak?

    PTT ayçiçek yağı satışı ne zaman başlayacak PTT ucuz ayçiçek yağı fiyatı ne kadar olacak
    expand

    Son zamanlarda ayçiçek yağına gelen zamlar Türkiye’nin gündeminde. Buna yönelik olarak Posta ve Telgraf Teşkilatı'ndan (PTT) ayçiçek yağı ve temel gıda ürünlerindeki zamlara yönelik hamle geldi. PTT kooperatiflerle satış ortaklığına giderek internet üzerinden indirimli satış yapacak. Peki, PTT ayçiçek yağı ne zaman satışı ne zaman başlayacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ), Tarım Kredi Kooperatifleri’nin (TKK) yanı sıra Fiskobirlik ve Çaykur ürünlerinin de online satış yapan PttAVM.com’a dahil edilerek, bu kooperatiflerin şubesinin bulunmadığı yerlerde de internet üzerinden indirimli ürün satılacağını duyurdu. Bu açıklama sonrasında insanlar “PTT ayçiçek yağı ne zaman satışı ne zaman başlayacak?” sorusunu sorgulamaya başladı.

    PTT ayçiçek yağı ne zaman satışı ne zaman başlayacak?

    Temel gıda ürünlerindeki fiyat artışlarına karşı kooperatifler ve PTT’nin indirimli satış ortaklığı devreye alınacak. PTT ucuz ayçiçek yağı satacak. Ayçiçek yağı satışının ne zaman başlayacağı ve kadar olacağı merak ediliyor. İlk olarak, ayçiçek yağı başta olmak üzere, zeytinyağı, şeker, bakliyat, un, tuz, salça ve bal gibi temel gıda ürünlerinde fiyatların aşağıya çekilmesi için kooperatif ürünlerine ağırlık verilecek. Ücretsiz kargo ile de üretici ve tedarikçilerin indirime destek vermesi sağlanacak.

    PTT ayçiçek yağı fiyatı ne kadar, belli oldu mu?

    Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO),Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ),Tarım Kredi Kooperatifleri’nin (TKK) yanı sıra Fiskobirlik ve Çaykur ürünlerinin de online satış yapan PttAVM.com’a dahil edilerek, bu kooperatiflerin şubesinin bulunmadığı yerlerde de internet üzerinden indirimli ürün satılacak. Ürünlerin ne kadar olacağı henüz belli olmadı. PttAVM.com sitesi üzerinden satışa sunulduğunda indirimli ürünlere ulaşabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Marketlerde ayçiçek yağı ücretleri ne kadar?

    TÜİK verilerine göre, ayçiçeğin kilogram fiyatı son bir yılda yüzde 52,3 arttı. Tüketici enflasyonunu gecikmeli olarak etkileyen yurt içi üretici fiyatlarına bakıldığında, "bitkisel ve hayvansal sıvı ve katı yağlar" sektöründe son bir yıllık fiyat artışının yüzde 63,3 olduğu görülüyor. Bu durum, yağ fiyatlarının önümüzdeki dönemde artacağına işaret ediyor. Marketlerde yağ fiyatı yansımalarına bakıldığında 5 litre ayçiçek yağının en düşük 60 liradan başlayıp 80 liraya kadar fiyat aralığında olduğu söylenebilir. Ürünler markete ve markaya göre değişiklik gösteriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow