hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ray Dalio’dan ‘nakit tehlikede’ uyarısı

    Ray Dalio’dan ‘nakit tehlikede’ uyarısı
    expand

    Dünyanın en büyük Hedge Fonu Bridgewater’ın kurucusu Ray Dalio, nakitin önümüzdeki dönemde tehlikede olduğunu söylerken sıra dışı bir çözüm sundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güçlü enflasyon ve devasa borç yükü arasında, dünyanın en büyük hedge fonlarından biri Bridgewater Associates Kurucusu Ray Dalio, "Bildiğimiz şekliyle para tehlikede çünkü çok fazla basıyoruz ve bu sadece ABD için söz konusu değil." dedi.

    CNBC ile yaptığı bir röportajda Dalio, birçoğunu aklına ilk gelen Bitcoin'i bir çözüm olarak elerken çünkü bunun çok değişken olduğunun kanıtlandığını söyledi. Dalio, hiçbir şeyle ilgili olmadığını ve birçok sektörün kriptodan daha ilginç olduğunu da sözlerine ekledi.

    Dalio’ya göre Bitcoin cevap olmasa da, dijital bir para birimi olabilir. Dalio, piyasadaki vizyonuna en yakın şeyin enflasyona bağlı bir endeks tahvili olduğunu, ancak para birimi biçiminde olduğunu belirterek, "En iyisinin enflasyona bağlı bir kripto para olacağını düşünüyorum" dedi.

    Son zamanlarda FTX, Celsius Network LLC, BlockFi ve diğerlerinin son çöküşleri nedeniyle kripto ve diğer dijital para birimleri hakkındaki görüşler karışık. Ancak bölgesel bankaların çökmesi, genel finansal sistem istikrarsızlık gördüğünden karışık duygulara yol açtı. Bitcoin geçen ay yüzde 26'ya kadar yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diğer blockchain tabanlı varlıklar da benzer geri kazanımlar gördü. Gamestop'un NFT pazarı, son zamanlarda belirli projeler için büyük hacim artışları gördü.

    Dalio, biyoteknoloji ve diğer endüstrileri "Bitcoin'den daha ilginç" olarak gördüğünü belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow