Rekabet Kurumu, BİM, Migros, Şok ve Carrefoursa hakkında soruşturma başlattı

Rekabet Kurumu, Türkiye'nin önde gelen perakende zincirlerinden BİM, Migros, Şok Marketler ve Carrefoursa'nın da içinde yer aldığı gıda perakende sektöründeki çeşitli şirketler ve tedarikçiler hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma, bu şirketlerin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'a aykırı hareket edip etmediklerinin tespit edilmesi amacıyla gerçekleştiriliyor.
BİM'DEN KAP AÇIKLAMASI: SORUŞTURMA KANUN İHLALİ ANLAMINA GELMEZ
BİM, 10 Mart 2025 sabahı Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, Rekabet Kurumu tarafından kendisi de dahil olmak üzere bazı perakende şirketleri ve tedarikçilere yönelik iki ayrı soruşturma başlatıldığını duyurdu. Ancak BİM, soruşturma açılmasının, şirketin kanun ihlali yaptığı veya cezai yaptırım ile karşı karşıya kalacağı anlamına gelmediğini belirtti.
ŞOK, MİGROS VE CARREFOURSA’DAN SORUŞTURMA AÇILMASI KONUSUNDA AÇIKLAMALAR
Şok, Migros ve Carrefoursa da KAP’a yaptıkları açıklamalarda, Rekabet Kurumu'nun kendilerinin de içinde yer aldığı perakende ve tedarikçi/üretici teşebbüsler hakkında Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ihlal edilip edilmediğini belirlemek amacıyla soruşturma başlatıldığını duyurdu.
BİM'E 1.3 MİLYAR TL PARA CEZASI
Rekabet Kurumu, 19 Şubat'ta yaptığı bir açıklamada, BİM hakkında yürütülen bir inceleme sırasında bir çalışanın iş cihazından veri sildiğini tespit etti. Bu olay sonucunda BİM'e 1.3 milyar TL para cezası verildiği belirtilmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
2025 Konut Piyasası: Fiyatlar Yükselmeye Başladı, İstanbul’da En Çok Değer Kazanan İlçeler!
Altın Fiyatları Tırmandıkça Tırmanıyor! Uzmanlardan Kritik Direnç Uyarısı...
Haftada Bir Gün Bile Gelse Sigorta Şart! İşte Gündelikçi Çalıştıranların Bilmesi Gerekenler
Altın ve Gümüş Fiyatlarında Yeni Zirve Tahminleri: Dev Kurumlardan Rekor Öngörüler
TCMB Faiz Artışı Piyasaları Nasıl Etkiledi? Döviz, Borsa ve Altında Son Durum