hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rus bankasından İran'da yeni para transferi hizmeti

    Rus bankasından İranda yeni para transferi hizmeti
    expand

    Büyük Rus bankası VTB İran'da her iki ülkedeki bireylerin ve işletmelerin sınır ötesi işlemler gerçekleştirebileceği yeni bir hizmet başlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya'nın en büyük ikinci bankası olan VTB, yaptığı açıklamada, hem bireylerin hem de işletmelerin İran'a ve İran'dan para transfer etmesine izin veren yeni bir hizmet başlattığını duyurdu.

    Şubat sonundan bu yana kapsamlı Batı yaptırımlarına tabi olan devlete ait VTB, böylece on yıllardır uluslararası kısıtlamalar altında olan bir ülke olan İran'a bankacılık hizmetleri sağlayan ilk borç veren oldu.

    Bankanın başkan yardımcısı Denis Valvachyov, bu tür işlemlerin yüksek talep göreceğine ve hareketin iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğini güçlendireceğine ve turizmi canlandıracağına inanıyor.

    Yeni hizmet, bir gün içinde hesap bilgileri kullanılarak Rusya ve İran arasında para gönderilmesine izin verecek. Gelecek yıl VTB, Rusya'ya yaptırım uygulamayanları tanımlayan bir sınıflandırma olan 'dost' ülkelerle işlem hizmetlerini genişletmeyi planlıyor. Ödemeler şu anda bankanın ondan fazla eski BDT ülkesindeki ve bazı Asya ülkelerindeki müşterileri tarafından kullanılabiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow