hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rus haber ajansı Türkiye'de gaz merkezi için tarih verdi

    Rus haber ajansı Türkiyede gaz merkezi için tarih verdi
    expand

    Rusya hükümetine bağlı haber ajansı TASS "Türkiye'de gaz merkezi kurulması için yol haritası yıl sonundan önce uygulanabilir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rus haber ajansı TASS'ın Türk diplomatik çevrelerine dayandırdığı haberine göre, Türkiye'de gaz merkezi kurulması konusunda Türkiye Enerji Bakanlığı ile Gazprom arasında, projenin uygulanmasına yönelik pratik adımlar atmaya başlamayı sağlayacak bir yol haritası hazırlanması ve imzalanması konusunda anlaşmaya varıldı

    Türk diplomatik çevrelerinden bir kaynak TASS'a yaptığı açıklamada, Türkiye'de uluslararası bir gaz merkezi oluşturulmasına yönelik yol haritasının yıl sonundan önce hayata geçirilebileceğini söyledi.

    Kaynak, "Türkiye Enerji Bakanlığı ile Gazprom arasında, projenin uygulanmasına yönelik pratik adımlar atmaya başlamamızı sağlayacak bir yol haritası hazırlanması ve imzalanması konusunda anlaşmaya varıldı. Bu yıl sonundan önce gerçekleşebilir" dedi.

    Ekim ayında Moskova'da düzenlenen Rusya Enerji Haftası'nda Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak ve Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye topraklarında uluslararası bir gaz merkezi oluşturulması konusunu görüştü. Görüşmelerin ardından, projenin yol haritasının yakında imzalanacağına dair iyimserliklerini dile getirdiler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow