hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rus teknoloji devi VK yurt dışından uzaktan çalışmayı yasakladı

    Rus teknoloji devi VK yurt dışından uzaktan çalışmayı yasakladı
    expand

    Rus sosyal medya şirketi VK, iş akışına tam erişime sahip olmak için çalışanların ülkede yerleşik olması gerektiğini söyleyerek yurt dışından uzaktan çalışmayı yasakladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rus teknoloji devi VKontakte (VK) çalışanların uzaktan çalışma seçeneğini elinde bulunduracağını, ancak kullanıcı verileri de dahil olmak üzere iş akışına tam erişime sahip olmak için artık ülke içinde yer almak zorunda kalacaklarını söyledi.

    Forbes'ta yer alan habere göre VK, “VK personeli ofisten, hibrit formatta ve uzaktan çalışma fırsatına sahip. Aynı zamanda, kullanıcı verileriyle çalışma da dahil olmak üzere tüm erişimlerle tam ölçekli uzaktan çalışma, ofisten veya Rusya topraklarından uzaktan mümkündür” açıklamasını yaptı.

    Daha önce The Bell medya kuruluşu, VK'nın çalışanlarına çalışma yerlerini belirlemeleri ve yönetim tarafından onaylatmaları gerektiğini bildirdiğini bildirdi.

    Bilişim sektöründeki kaynaklara göre, veri ve bilgi sistemlerine yönelik kurumsal güvenlik gereklilikleri genellikle teknoloji şirketlerini verileri ülke içinde tutma zorunluluğu getiriyor ve yalnızca yurt içinde yerleşik çalışanların erişimine izin veriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Duruma aşina olan kaynaklar ayrıca The Bell'e, BT şirketlerinin genellikle yurt dışından çalışan kilit çalışanları kovmadıklarını, bunun yerine işlerinin formatı üzerinde vaka bazında anlaşmaya vardıklarını da söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow