hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ruslar, Ethereum üzerinde “Kripto Ruble” geliştiriyor

    Ruslar, Ethereum üzerinde “Kripto Ruble” geliştiriyor
    expand

    Rusların uluslararası pazarlara erişimini artırabilecek ve sınır ötesi ödemelere uygulanabilecek bir “kripto para birimi” geliştiriliyor. Projenin sponsoru DeFi platformu Indfibank, token’ın ulusal para birimi ile bağlantılı olacağını, ancak CBDC’den ayrı olacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ethereum blok zinciri üzerinde Rus rublesi ile 1=1 döviz kuruna sahip olacak bir stablecoin projesi üzerinde çalışıldığı belirtildi.

    DeFi bankacılık platformu Indefibank'ın CEO'su Sergey Mendeleev, Blockchain Life 2022 konferansında kripto paranın Rusların uluslararası pazarlara girmesini ve yabancı ortaklarla anlaşmasını kolaylaştıracağını savunarak Ekim ayının sonuna işaret etti.

    Indefibank'ın CEO'suna göre, kripto paranın çıkarılması, merkez bankası ile koordine çalışılmasını zorunlu kılmıyor. Bununla birlikte, banka “ruble” kelimesinin kullanımına karşı çıkarsa, şirket kripto para biriminin adını değiştirmeye hazır olduğunu bildirdi.

    Indefibank, özel şahıslar arasındaki potansiyel pazarın büyüklüğünün 5 ila 10 milyar ruble (yaklaşık 82 – 160 milyon dolar) arasında olduğunu tahmin ediyor.

    Rusya Merkez Bankası, ülkenin yakın zamanda yaptırımlardan kaçınmak için kripto para birimlerine ihtiyaç duyulacağını kabul etmesinin ardından uluslararası ticarette bir merkez bankası kripto parası (CBDC) imal etme sözü vermişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow