hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya, Batı'nın petrol yaptırımlarına tepki için zaman çerçevesini açıkladı

    Rusya, Batının petrol yaptırımlarına tepki için zaman çerçevesini açıkladı
    expand

    Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak'ın açıklamasına göre Rusya, karşı tedbirlere bu ayın sonuna kadar karar verecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak ülkesinin AB ve G7 tarafından petrol ürünlerine getirilen fiyat tavanına misilleme tedbirlerini Mart ayına kadar açıklayacağını söyledi.

    Avrupa Birliği'nin (AB) Rus rafine petrol ürünlerine yönelik kısıtlamaları 5 Şubat'ta yürürlüğe girerek, Rusya'dan gelen dizel, jet yakıtı ve benzin için varil başına 100 ABD Doları ve diğer petrol ürünleri için varil başına 45 ABD Doları sınırını belirledi.

    Bu, G7'nin AB ve Avustralya ile birlikte 5 Aralık'ta uyguladığı Rus ham petrolünün varil başına 60 dolarlık üst sınırını takip ediyor.

    Tedbirler, Batılı şirketlerin belirlenen fiyat tavanlarında veya altında satın alınmadıkları sürece Rus ham petrol ve petrol ürünlerini finanse etmelerini, sigortalamalarını, ticaretini yapmalarını, komisyonculuk yapmalarını veya kargo taşımalarını yasaklıyor.

    Kremlin, fiyat tavanlarını piyasa dışı bir araç olarak nitelendirdi. Rus hükümeti, sözleşmelerinde fiyat tavanlarından bahseden alıcılara ham petrol satışını yasakladı ve AB'nin petrol ürünlerine yönelik son sınırlamalarına ilişkin benzer bir kısıtlama sözü verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow