hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya gazdan sonra metalleri de Batı'dan uzaklaştıracak

    Rusya gazdan sonra metalleri de Batıdan uzaklaştıracak
    expand

    Rusya Ticaret Bakanlığı metalde yeni ihracat yerleri belirledi ve tedarik görüşmelerinin sürdüğünü söyledi. Moskova, Çin, Türkiye, Güneydoğu Asya, Rusya liderliğindeki Avrasya Ekonomik Birliği üye ülkeleri ve BDT ülkelerine öncelik verme kararı aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Ticaret Bakanı Denis Manturov yaptığı açıklamada, Rusya'nın AB ve ABD tarafından uygulanan yaptırımlar nedeniyle Batı ülkelerinden yaptığı metal ihracatını alternatif pazarlara yönlendireceğini söyledi.

    Moskova, metal arzını çeşitlendirmek için öncelikli alanlar olarak Çin, Türkiye, Güneydoğu Asya, Rusya liderliğindeki Avrasya Ekonomik Birliği üye ülkeleri ve BDT ülkelerini seçti. Manturov'a göre ticaret akışları Latin Amerika, Afrika ve Orta Doğu pazarlarına da odaklanacak.

    Rusya Başbakanı Mihail Mişustin ile yaptığı görüşmede konuşan Manturov, "ticari heyetlerin de katılımıyla işletmelerimiz şimdiden ihracatı yeniden yönlendiriyor" diyerek, devletin lojistik destek tedbirleri sağlayacağını sözlerine ekledi.

    Rusya önemli bir metal üreticisi ve ihracatçısı konumunda. Ülke, Institut Polytechnique de Paris'e göre, geçen yıl ülke titanyum üretiminde yüzde 13, nikelde yüzde 11,2, platinde yüzde 10,5, alüminyumda yüzde 5,4, bakırda yüzde 4 ve kobaltta yüzde 4,4 pazar payına sahipti. 2021'deki üretimin yüzde 37'sini oluşturan, otomobil imalatında kullanılan nadir bir metal olan paladyumun dünyanın en büyük üreticisi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow