hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya, kara gün fonundaki Euro'yu terk edecek

    Rusya, kara gün fonundaki Euroyu terk edecek
    expand

    Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Vladimir Kolychev, Moskova'nın Rusya'nın Ulusal Varlık Fonu'ndaki (NWF) euro'nun payının 2023'te sıfıra düşüreceğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Vladimir Kolychev, ülkesinin Ulusal Varlık Fonu'ndaki (NWF) hesaplarında kalan euro cinsinden fonlara ne olacağına ilişkin bir soruyu yanıtlarken gazetecilere verdiği demeçte, "[Euro] bu yıl kesinlikle sıfırlanacak," dedi.

    Kolychev ayrıca, bakanlığın NWF'nin yapısını kademeli olarak yeni standartlara uygun hale getireceğini ve orada sadece ruble, Çin yuanı ve altının kalacağını da sözlerine ekledi.

    Bakanlık daha önce NWF'nin varlıkları için ABD dolarına yatırım yapma olasılığını tamamen dışlayan ve diğer varlıkların esnek paylarını belirleyen yeni bir düzenleyici yapı yayınladı.

    Yeni şartlar altında, NWF'deki yuan ve altının azami payı ikiye katlanarak sırasıyla yüzde 60 ve yüzde 40'a çıkarıldı. Bu arada, İngiliz sterlini ve Japon yenindeki dengeler sıfıra indirildi.

    Petrol ihracatından gelir elde eden NWF, ulusal emeklilik sistemini desteklemek ve gerektiğinde bütçe açıklarını kapatmaya yardımcı olmak için oluşturuldu. Fonun varlıkları 1 Şubat itibarıyla 155,3 milyar doları buldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow