hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya, kara gün fonunu yuan cinsinden dolduracak

    Rusya, kara gün fonunu yuan cinsinden dolduracak
    expand

    Rusya Maliye Bakanlığı Rusya Maliye Bakanlığı'nın gelecek yıldan itibaren bütçe kuralının bir parçası olarak Ulusal Varlık Fonu'nu (NWF) Çin yuanı cinsinden yenilemeyi planladığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Ulusal Varlık Fonu'nu (NWF) Çin yuanı cinsinden yenilemeyi planladığını söyledi. Siuanov, "Kur riskinden korunmak için hep döviz üzerinden yaptık. Dost ülke para birimleri arasında yuan, rezerv para niteliğinde olup, büyük ölçüde iç döviz piyasamızda yeterli likiditeye sahiptir. Bu nedenle, NWF bu para biriminde yenilenecek” dedi.

    Bakanlık, 2020'de Ulusal Varlık Fonu'nun varlıklarının çeşitlendirilmesini ve bunların bir kısmının başta altın olmak üzere değerli metallerde tutulmasına izin verilmesini önerdi.

    Yeni bütçe kuralı önümüzdeki yıl Ocak ayından itibaren devreye girecek.

    Kasım ayında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2023-2024 için daha yüksek harcamaları karşılamak için yeni bir bütçe kuralını yasalaştırdı. Yasaya göre, 2023-2025'te harcamalara harcanabilecek temel petrol ve gaz gelirlerinin hacmi sekiz trilyon ruble (114 milyar dolar) olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow