hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya Merkez Bankası faiz oranını yüzde 7,5'te tuttu

    Rusya Merkez Bankası faiz oranını yüzde 7,5te tuttu
    expand

    Rusya Merkez Bankası, kilit faiz oranını yüzde 7,5'te sabit tuttu. Banka, yıl sonu enflasyon tahminini düşürürken, enflasyonist riskler nedeniyle faiz artırımı ihtiyacını masada tuttu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Merkez Bankası, Eylül'deki son indirimden bu yana faiz oranlarını yüzde 7,5'te sabit tutmaya devam ediyor.

    Banka, geçen yıl bir dizi faiz indirimi ile, Şubat ayı sonlarında yapılan acil durum artırımı hamlesinde yüzde 20'ye çıkan politika faizini kademeli olarak geri aldı.

    2022'de 20 yılın en yüksek seviyelerine çıkan yıllık enflasyon, geçen yılki baz etkisinin de devreye girmesiyle 24 Nisan itibarıyla yüzde 2,55'e geriledi.

    Ancak Rusya Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 5,0-7,0'den yüzde 4,5-6,5'e çekmesine rağmen yeniden toparlanması bekleniyor.

    Bankadan yapılan açıklamada, "Kademeli olarak artan enflasyonist baskılar göz önüne alındığında, Rusya Merkez Bankası'nın önümüzdeki yönetim kurulu toplantıları (a) 2024'te ve sonrasında enflasyonu yüzde 4'e yakın bir seviyede istikrara kavuşturmak için kilit oran artışının gerekliliğini değerlendirecek" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bekletme kararı, analistlerin bankanın bu yılın sonlarında borçlanma maliyetini artırmaya hazır olduğunun sinyalini verilmesi beklentileriyle uyumluydu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow