hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya'dan döviz hamlesi! Hedefte 'dost' ülke para birimleri var

    Rusyadan döviz hamlesi Hedefte dost ülke para birimleri var
    expand
    KAYNAKBloomberg

    Rusya, rublenin yükselişini yavaşlatmak için bu yıl Çin Yuanı ve diğer "dost" ülkelerin para birimlerinden 70 milyar dolara kadar satın almayı planlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya, "dost" ülkelerin para birimlerinden 70 milyar dolar değerinde alım yapmayı değerlendiriyor.

    Kısa vadede teklif, petrol ve doğal gaz ihracatından elde edilen kazançların taşması ve cari fazlayı bu yıl rekor seviyeye çıkarması ve rubleyi daha da yükseltmesiyle birlikte ABD'nin para birimlerini satın almak için 4,4 trilyon ruble (70 milyar dolar) harcamayı gerektiriyor.

    Bloomberg’de yer alan habere göre, kaynaklar 30 Ağustos'ta Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, üst düzey hükümet ve merkez bankası yetkililerinin özel bir “stratejik” planlama toplantısında ilk desteğini aldığını söyledi.

    Plan, yaptırımlar karşısında Rusya'nın ekonomik stratejisini desteklemeyi hedefliyor. Ayrıca, Batı’nın el koyma riskini azaltmak için bu varlıkları dolar ve euro dışında çeşitlendirme çabalarını içeriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Dost” ülkelerin para birimlerini satın almak bile sorunlu, yuan varlıklarını satmanın “Çin ile ayrı bir anlaşma gerektirdiğini ve bunun bir krize girmesi çok zor olacağını” belirtti.

    Haberin ardından yuan dolar karşısında kazançlarını kısa süreliğine artırarak toparlandı. Türk Lirası haberler üzerine yüzde 0,2 kadar yükseldi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow