Rusya’nın en büyük iki bankası Çin yuanı ile borç vermeye başladı

Rusya'nın en büyük kredi kuruluşu Sberbank ve 2 numaralı bankası VTB, Çin yuanı cinsinden borç vermeye başladı.
Sberbank'ın yönetim kurulu birinci başkan yardımcısı Alexander Vedyakhin, Vladivostok'taki Doğu Ekonomik Forumu'nda gazetecilere verdiği demeçte, "Şimdiden yuan cinsinden borç vermeye başlıyoruz. Oldukça büyük bir talep görüyoruz." dedi.
VTB de Çin yuanı ve diğer Batı dışı para birimlerinde borç vermeye başlayacağını söyledi. VTB CEO'su Andrei Kostin de Doğu Ekonomik Forumu'nda Temmuz ayından itibaren kâr etmeye başladıklarını belirterek “VTB'nin 2022'nin sonundan önce ‘dost’ ülkelere kurumsal krediler vermeye başlamayı planladığını ve Çin yuanı cinsinden 450 milyar ruble (7,4 milyar dolar) eşdeğeri ile ilgili potansiyel bir projeyle” dedi.
Rusya, ABD, Avrupa Birliği üyeleri ve İngiltere de dahil olmak üzere kendisine yaptırım uygulayan tüm ülkeleri “düşmanca” şeklinde nitelendirerek bankaları ve şirketleri 'dost ülke' para birimleriyle işlem yapmaya yönlendirmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İhracatta vites Yükseldi! Otomotiv sektörü 16,4 milyar dolarla zirvede
Yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon tahminleri değişti! Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketini açıkladı...
Yıllardır konuşuluyordu, yasalaşıyor! Kredi kartı ile bahşiş yasal zemine oturuyor
EMEKLİ MAAŞ ZAMMI ENFLASYON FARKI: 2025 Temmuz Emekli Maaşı NE Kadar Olacak? 6 Aylık Enflasyon Farkı ile Emekli Maaş Zammı Enflasyon Farkı Nasıl Hesaplanır?(SSK-BAĞ-KUR)
SON DAKİKA ÇILGIN SAYISAL LOTO SONUÇLARI AÇIKLANDI 14 HAZİRAN 2025 | Milli Piyango Online ile Çılgın Sayısal Loto sonuçları nasıl öğrenilir?