hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya'nın en güçlü markası bir banka oldu

    Rusyanın en güçlü markası bir banka oldu
    expand

    Sber, Rusya ekonomisi üzerindeki baskıya rağmen yüksek finansal performansını ve tüketici güvenini koruyarak ülkenin en güçlü markası seçildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rus devlet bankası Sber (eski adıyla Sberbank), yıllık Brand Finance Global 500 derecelendirmesine göre 2022'de dünyanın en güçlü finans kuruluşlarından biri olma konumunu korudu ve Rusya'nın en değerli markası oldu.

    Sber, Batı yaptırımlarının hedefi olmasına rağmen dünyanın en değerli 200 markası arasındaki yerini koruyarak 163. sırayı almış ve dünyanın en güçlü markaları sıralamasında 16. sırada yer aldı.

    Brand Finance'e göre, mevcut durumda bile Rus borç veren, güçlü finansal sonuçlar göstermeye devam ediyor ve müşteri güvenini koruyor. Bu durum onun en değerli küresel markalar arasında kalmasını sağladı.

    100 milyondan fazla müşteri tabanına sahip Rus bankacılık ve teknoloji devi, bankacılığın ötesine geçen, e-ticaret ve lojistiğin yanı sıra telesağlık ve internet yayınını da içeren çeşitli hizmetleri için dijital bir ekosistem geliştirmeye devam ediyor.

    Geçen yıl Sber, Brand Finance Global 500 sıralamasının marka gücü sınıflandırmasında Ferrari'yi geride bırakarak tüm sektörlerde Avrupa'nın en güçlü markası seçilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow