Rusya'nın ikinci büyük borsasından iflas iddiaları konusunda açıklama

St. Petersburg borsası, iflas raporlarını yalanladı. Kuruluş, mali durumunun istikrarlı olduğu konusunda ısrar ediyor.
Rusya'nın yabancı hisse alım satımında uzmanlaşmış ikinci büyük borsası St. Petersburg Borsası (SPB Borsası) mali durumunun istikrarlı olduğunu ileri sürerek iflas başvurusunda bulunduğu yönündeki haberleri yalanladı.
Günün erken saatlerinde medya kuruluşları, borsanın iflas başvurusunda bulunduğunu gösteren 24 Kasım tarihli tahkim mahkemesi başvurularını bildirdi. Görünüşe göre belgelerde başka hiçbir ayrıntı sağlanmadı.
İflas raporları, SPB Borsası'nın Moskova'da listelenen hisse senetlerinin Pazartesi günü kısaca yüzde 30'dan fazla çöküşüne neden oldu. Hisseler daha sonra toparlanarak gün içinde yüzde 11 civarında düşüş yaşadı.
Borsanın basın servisi , "SPB Borsası iflas başvurusunda bulunmadı" dedi. “SPB Exchange'in istikrarlı bir mali durumu var ve herhangi bir iflas belirtisi yok.”
Kasım ayı başlarında Rus finans kurumu, ABD yaptırımlarının son turuna dahil edildi ve bu duyuru, ticaretin askıya alınmasına neden oldu. SPB Borsası o dönemde kısıtlamaların müşterilerin varlıklarını etkilemeyeceği konusunda ısrar etmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ŞOK 7-13 MAYIS AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU: ŞOK’ta bu hafta neler var? Teknoloji ürünlerinden, elektronik ev aletlerine kadar pek çok ürün!
Emekli promosyonlarında yarış kızıştı! İşte en yüksek promosyon rakamı...
Uzman isim yorumladı: Kritik tahmin sonrasında gram altın 5 bin lirayı geçecek mi?
HABER... Kritik veri açıklandı! Milyonlar merakla bekliyor: Emeklilerin maaş zammı netleşmeye başladı
EMEKLİ PROMOSYONU 2025 | Emekliye tek seferlik 25 bin lira! İşte aranan şartlar...