hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya'nın ikinci büyük borsasından iflas iddiaları konusunda açıklama

    Rusyanın ikinci büyük borsasından iflas iddiaları konusunda açıklama
    expand

    St. Petersburg borsası, iflas raporlarını yalanladı. Kuruluş, mali durumunun istikrarlı olduğu konusunda ısrar ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya'nın yabancı hisse alım satımında uzmanlaşmış ikinci büyük borsası St. Petersburg Borsası (SPB Borsası) mali durumunun istikrarlı olduğunu ileri sürerek iflas başvurusunda bulunduğu yönündeki haberleri yalanladı.

    Günün erken saatlerinde medya kuruluşları, borsanın iflas başvurusunda bulunduğunu gösteren 24 Kasım tarihli tahkim mahkemesi başvurularını bildirdi. Görünüşe göre belgelerde başka hiçbir ayrıntı sağlanmadı.

    İflas raporları, SPB Borsası'nın Moskova'da listelenen hisse senetlerinin Pazartesi günü kısaca yüzde 30'dan fazla çöküşüne neden oldu. Hisseler daha sonra toparlanarak gün içinde yüzde 11 civarında düşüş yaşadı.

    Borsanın basın servisi , "SPB Borsası iflas başvurusunda bulunmadı" dedi. “SPB Exchange'in istikrarlı bir mali durumu var ve herhangi bir iflas belirtisi yok.”

    Kasım ayı başlarında Rus finans kurumu, ABD yaptırımlarının son turuna dahil edildi ve bu duyuru, ticaretin askıya alınmasına neden oldu. SPB Borsası o dönemde kısıtlamaların müşterilerin varlıklarını etkilemeyeceği konusunda ısrar etmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow