San Francisco Fed Başkanı Daly: Eylül’de 75 baz puan artırımı dışlamıyorum

San Francisco Fed Başkanı Daly: Eylül’de 75 baz puan artırımı dışlamıyorum
expand

Temmuz ayı enflasyonunu değerlendiren San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Eylül ayındaki Fed toplantısında faizin 75 baz puan artırılması olasılığını dışlamadığını belirtti.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Eylül ayında yapılacak FOMC toplantısında faizin üçüncü kez 75 baz puan artırılması olasılığını dışlamadığını belirten Daly, Fed'in daha yavaş bir faiz artırımına gitmesini de destekleyebileceği mesajını da verdi.

Financial Times`a yaptığı değerlendirmede Daly, Fed'in enflasyon ile mücadelesinde zafere yakın olunmadığını söyledi. 

Daly,  "Veriler iyi haber ancak enflasyon hâlâ çok yüksek ve bizim hedefimize yakın değil." dedi. Çekirdek fiyatların yükselişine dikkat çeken Daly, "Bu nedenle enflasyon konusunda zafer ilan etmek istemiyoruz. Henüz buna yakın değiliz" diye konuştu.

Fed'in yıl sonuna kadar faizi yüzde 3,5'in hemen altında bir seviyeye yükseltmesi gerektiği görüşünü devam ettirdi.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow