hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Saxo Bank'ın çirkin öngörülerinde bu kez 'ABD'de Kapitalizmin Sonu' çıktı

    Saxo Bankın çirkin öngörülerinde bu kez ABDde Kapitalizmin Sonu çıktı
    expand

    Saxo Bank, gerçekleşmesi muhtemel olmayan ancak gerçekleşmesi halinde küresel piyasalarda şok dalgaları yaratabilecek “çirkin” olayların yıllık listesini açıkladı. Bunlardan birisi de ABD'de kapitalizmin sonu oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Danimarka yatırım bankası Saxo BankABD'de kapitalizmin sonunu 'çirkin' öngörülerinin başında geldiğini duyurdu. Kopenhag merkezli yatırım bankasındaki analistler tarafından oluşturulan komplo teorisi, güçlü teknolojik ilerlemeler de dahil olmak üzere dünyanın "tehlikeli derecede öngörülemez bir geleceğe" nasıl yön vereceğini araştırıyor.

    Banka 'Kapitalizmin sonu' öngörüsünü şöyle açıkladı:

    ABD, Kasım 2024'te yapılması planlanan başkanlık seçimleri sırasında ekonomiyi ayakta tutmak ve toplumsal huzursuzluğu önlemek için mali harcamaları artırmak zorunda kalabilir. Enflasyonist baskılar ve yabancıların sermayeyi ülkelerine geri göndermeleri nedeniyle ABD hazine tahvillerine olan talep zayıf kalmaya devam edecek. Borçlanma maliyetlerini normalleştirmek için Washington, devlet tahvillerinden elde edilen geliri vergiden muaf hale getirecek. Bu da, vergisiz devlet tahvilleriyle kapitalizmin sonu olacak.

    YAPAY ZEKA ULUSAL GÜVENLİK KRİZİNİ TETİKLİYOR

    Banka ayrıca, üretken yapay zekanın, adı açıklanmayan gelişmiş bir eyalette üst düzey bir yetkiliye karşı gerçekleştirilen cesur bir yapay zeka deepfake soygununun ardından ulusal güvenlik tehdidine dönüşmesini öngördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saxo uzmanları, deepfake ile ilgili zorluğun hükümetleri, yalnızca küçük bir grup kuruluşun kamuya açık haber yaymasına izin veren yeni yasalar çıkarmaya zorlayacağını söylüyor.

    PETROL 150 DOLAR OLURSA

    Ayrıca, petrolün 150 dolarda olmasıyla Suudiler Şampiyonlar Ligi franchise'ını satın alabilir. Bankaya göre, Suudi Arabistan, yükselen ham petrol fiyatlarının etkisiyle Şampiyonlar Ligi franchise'ını alacak ve varil başına 150 dolara ulaşarak mevcut seviyelerinin neredeyse iki katına çıkacak.

    Saxo analistleri, petrol zengini krallığın, futbolun en prestijli turnuvalarından birini FIFA tarafından desteklenen küresel bir yarışmaya dönüştüreceğini ve birçok maçın Riyad'da oynanacağını söylüyor.

    Komplo teorisinde Japonya'nın şaşırtıcı bir ekonomik dalgalanma yaşaması ve bunun Japonya Merkez Bankası'nın önemli bir politika değişikliğine yol açmasını bekleyen banka, ülkenin GSYİH'sinin yüzde 7 oranında büyürken, reel ücretler yüzde 4'ten fazla artacağını belirtti. Sonuç olarak, yerel yatırımcılar parayı yerli varlıklara kaydırdıkça Japon yeni güçlenecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow