hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sayılı gün kaldı: 85 bin sağlıkçı alınacak

    Sayılı gün kaldı: 85 bin sağlıkçı alınacak
    expand
    KAYNAKPosta Gazetesi

    Sağlık çalışanları 85 bin kişilik atama kararını yakından takip ediyor. Bakan Koca, alımların ne zaman gerçekleşeceğiyle ilgili açıklama yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Malatya’da Battal Gazi Devlet Hastanesi’nin açılış töreninde, sağlık personeli adaylarının “Atama olacak mı? 3 Kasım’da atama olacak mı?” sorusunu cevapladı. Bakan Koca, alıma dair iznin Cumhurbaşkanlığınca imzalandığını ve ÖSYM’ye gönderilme aşamasında olduğunu belirtti. Alımların 3-4 hafta içinde başlaması bekleniyor.

    EN ÇOK TIBBİ SEKRETER

    Sağlık Bakanlığı, ilan aşamasına geçilmesiyle birlikte şimdiye kadar en yüksek atamayı yapacak. Daha önce bu kadar fazla atama yapılmamıştı. Ayrıca alımların işçi ve personel statüsünde yapılacağından yüzbinlerce başvuru bekleniyor. Bakan Koca, 18 Eylül’de “32 bin polikliniğimiz var. 32 bin tıbbi sekreter alacağız. Bu şekilde hekim hastaya daha fazla odaklanacak. Hekimler için daha iyi hizmet edebileceği ortamlar oluşturuyoruz. 85 bin kadro açıyoruz. KPSS ile, mülakat yapılmadan alımlar yapılacak” demişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow