hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şeker fabrikaları için toplanan imzalar Başbakanlık'a gönderildi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının kapatılması kararına ilişkin, "Bundan vazgeçin. Bütün partiler, iktidar partisi olmak üzere herkes, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı, istemiyor. Çünkü bunlar özelleşirse bu fabrikalar kapanır." dedi. Öte yandan Atalay, yoğun bir katılım ile 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Hatay'da kutlayacaklarını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı başlattıkları kampanyada toplanan 1 milyon 690 bin imzanın yer aldığı klasörlerin hükümete iletmesi için kendisine teslim edildiğini hatırlatarak, Türk-İş yönetimi olarak bir komisyon oluşturup konu ile ilgili dosya hazırladıklarını söyledi. Toplanan imzalardan oluşan klasörü, 31 Mart'ta Başbakan Binali Yıldırım ile yaptıkları görüşmede sunduklarını belirten Atalay, "363 yapraktan oluşan 7 bin 397 imza bulunan klasörü Sayın Başbakan'a takdim ettik." dedi.

    Eskişehir'de şeker fabrikaları için yağmur altında yürüyüş

    Atalay, topladıkları imzalardan oluşan çuvalları, bir araca yükleyip Başbakanlık'a teslim edeceklerini aktardı. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin, diğer özelleştirme yapılan kurumlar ile karıştırılmaması gerektiğini dile getiren Atalay, "Şu anda çıkan 14 fabrikayı özelleştirdikleri zaman, 4'ünü alan firmalar çalıştırır, 10 tanesini kapatırlar. Bununla ilgili Sayın Başbakan'a, Sayın Elitaş'a ve kamuoyuna her ortamda söylemeye devam ettik, söylemeye devam ediyoruz. Bundan vazgeçin." ifadelerini kullandı.

    Atalay, toplanan imzaların ardından 200 binin üzerinde imzanın daha geldiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

    "Bundan vazgeçin. Bütün partiler, iktidar partisi olmak üzere herkes, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı, istemiyor. Çünkü bunlar özelleşirse bu fabrikalar kapanır. Doğuda sosyal amaçlı kurulan fabrikaların bir tanesini çalıştıramazlar. Sayın Başbakan'ın bana ifadesi de şu, 'Bu fabrikalar çalışmaya devam edecek, daha fazla üretecekler.' Onunla ilgili de dedim ki 'Sayın Başbakanım, bununla ilgili bizim gerekçelerimiz bu.' Kendisine dosya ile sunduk, bilgileri ve belgeleri sunduk."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İhaleye çıkmayan fabrikalar ne olacak?

    Kısa zaman içerisinde Başbakanın bununla ilgili bir açıklama yapacağını umduklarını dile getiren Atalay, "Buradan bir kez daha sesleniyorum. Bundan vazgeçin. Bu yol doğru bir yol değil. Çünkü şeker fabrikalarını bu şekilde özelleştirirseniz nişasta bazlı şeker lobisine prim verirsiniz. Yüzde 5'e indirildi. Ülke için güzel bir karar, hayırlı bir karar. Ama şeker üst kurulu 18 aydır yok, bunları denetleyecek insan yok. Bir an evvel şeker üst kurulu kurulsun, bu nişasta bazlı şeker kaçak yollardan ülkemize girmesin." ifadelerini kullandı.

    Türk-İş 1 Mayıs'ı Hatay'da kutlayacak

    Atalay, yoğun bir katılım ile 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Hatay'da kutlayacaklarını bildirdi.

    Taşeron işçiler

    Taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili Başbakan Yıldırım'la görüşmesine de değinen Atalay, "Bugün son gündü. Giremeyenler var. KİT'ler (Kamu İktisadi Teşebbüsü), ALO hatlarında çalışanlar, bilgi işlem merkezinde çalışanlar ve karayolları başta olmak üzere asıl işi yapıp da yüzde 70'e takılanlar var. Başbakan'a ifade ettik. Sayın Başbakan'ın ifadesi şu, 'KİT'lerle ilgili açıklama yaptık'. Kısa bir zaman içerisinde KİT'lerle ilgili de kamuoyuna müjdeli bir haber vereceğini Sayın Başbakan söyledi." değerlendirmesinde bulundu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow