hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Selçuk Bayraktar'dan Kızılelma mesajı: İhracat gelirlerimizle geliştiriyoruz

    Selçuk Bayraktardan Kızılelma mesajı: İhracat gelirlerimizle geliştiriyoruz
    expand

    Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar yerli insansız savaş uçağı Kızılelma ve insansız hava araçlarına yönelik bir açıklama yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Selçuk Bayraktar'ın Twitter üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde:

    "Öz sermayemizle geliştirdiğimiz, millî ve özgün İHA'larımız sayesinde dünyanın en iyileri arasında yerimizi aldık.

    2022'de imzaladığımız sözleşmelerde ihracatın payı %99.3

    Bayraktar #KIZILELMA'yı da ihracat gelirlerimizle geliştiriyoruz. ✈️🍎🚀"

    1.18 MİLYAR DOLAR İHRACAT!

    Baykar Teknoloji'nin resmi Twitter hesabından ise şu paylaşım yapılmıştı:

    "2022 Rakamlarla #Baykar

    Gerçekleştirdiğimiz İhracat 1.18 Milyar Dolar

    İmzalanan Sözleşmelerde İhracatın Payı %99.3

    #MilliTeknolojiHamlesi"

    SELÇUK BAYRAKTAR: DAHA FAZLA YERDE TUTAMADIK UÇTU!

    Öte yandan Selçuk Bayraktar geçtiğimiz haftalarda Kızılelma'nın havalandığının bilgisini paylaşmıştı. Selçuk Bayraktar, Twitter paylaşımında "Daha fazla yerde tutamadık uçtu! Rabbimize şükürler olsun..." ifadelerini kullanmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BAYRAKTAR KIZILELMA GÖKYÜZÜNDE

    Tekirdağ, Çorlu’da bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde ilk uçuş öncesi gerekli testlerin tamamlanmasıyla birlikte 14.59’da havalanan Bayraktar KIZILELMA, 15.17’de ilk uçuşunu başarıyla tamamlayarak iniş yaptı. Bayraktar KIZILELMA’nın 18 dakika süren ilk uçuşuTürk havacılık tarihinde yeni bir dönemin perdesini açtı.

    BİR YILDA UÇTU

    Baykar’ın %100 öz sermayesi ile yola çıktığı Bayraktar KIZILELMA projesi 2021’de başladı. 14 Kasım 2022’de üretim hattından çıkan TC-ÖZB kuyruk numaralı Bayraktar KIZILELMA, Çorlu’da bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’ne intikal etti. Burada 1 aydır devam eden testlerin ardından projenin başlangıcından bugüne yaklaşık 1 yıl gibi rekor bir sürede ilk uçuş gerçekleştirildi.

    Selçuk Bayraktardan Kızılelma mesajı: İhracat gelirlerimizle geliştiriyoruz

    “20 YILLIK HAYALİMİZ”

    Başarılı ilk uçuşun ardından Baykar ekibine hitap eden Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar şöyle konuştu: “Mücadeleye 20 sene önce başladığımız günden itibaren hayalimiz buydu. 2004’te Bayraktar MİNİ İHA ile çıktığımız yol Bayraktar KIZILELMA’ya kadar geldi. 2019’da aynı tarihlerde Bayraktar AKINCI’yı ilk kez uçurduk.AKINCI’dan 3 yıl sonra bugün Bayraktar KIZILELMA, havacılıkta akamete uğratılan serüvenimizi tamamlamak ve 20 yıllık hayalimizi gerçekleştirmek üzere ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. KIZILELMA, havacılıkta dünyanın geleceğini ve artık bizim takipçi değil tarihe yön vererek oyun kurucu olacağımızı ifade ediyor.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “KIZILELMA TEKNOLOJİDE YENİDEN DOĞUŞUMUZUN SİMGESİ”

    Selçuk Bayraktar, “KIZILELMA, yaklaştıkça uzaklaşan bir hedeftir; biz de hiç durmadan daha ötedeki hedefler için çalışacağız. KIZILELMA, medeniyetimizin teknolojide yeniden doğuşunun simgesidir. Burada kazandığımız özgüven ile sivil teknolojilerde de ülkemiz büyük başarılara imza atacaktır. Takoz olma çabaları olsa dahi asla yolumuzdan dönmeyeceğiz ve semalarımızda tam bağımsız olana kadar durmadan çalışacağız. Tüm çalışma arkadaşlarımıza ve ailelerine teşekkür ediyorum. Başta rahmetli babamız Özdemir Bayraktar’ı ve bu yolda kaybettiğimiz tüm arkadaşlarımızı rahmetle anıyorum. Babam da bugünü görseydi eminim çok bahtiyar olacaktı. Annem Canan Bayraktar’ı da burada hayırla anmak istiyorum. Ayrıca, bizi her zaman destekleyen Sayın Cumhurbaşkanımıza ve devlet büyüklerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Bu yolda yanımızda olan Milli Savunma Bakanlığımıza, TSK’ya, SSB’ye ve birlikte çalıştığımız tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Bizden dualarını eksik etmeyen milletimize de şükranlarımı sunuyorum” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow