hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Serveti erise de zirveyi bırakmadı

    Serveti erise de zirveyi bırakmadı
    expand

    Twitter'ı satın alması ve şirkette yarattığı çalışan kıyımıyla gündemin ilk sıralarında yer alan Elon Musk'ın serveti erimeye devam ediyor. Musk'ın servetinde bu yıl yaşanan gerileme ilk kez 100 milyar doları aştı. Milyarder iş insanı sert düşüşe rağmen 'dünyanın en zengin insanı' unvanını korumayı başardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın en zengin insanı sıfatını taşıyan Elon Musk, şimdi de dünyanın serveti en çok gerileyen zengini olarak öne çıkıyor.

    Tesla'nın patronu Elon Musk, Tesla hisselerinin iki yılın en düşük seviyesine inmesinin ardından servetinde ciddi bir kayıp yaşadı. Musk'ın servetinde 2022 yılında yaşanan gerileme ilk kez 100 milyar doları aştı.

    Sadece Pazartesi günü Musk'ın serveti 8,6 milyar dolar geriledi. Musk'ın serveti son gelişmelerin ardından 169,8 milyar dolara geriledi.

    ZİRVEYİ KORUDU

    Bununla birlikte Musk Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde ilk sıradaki yerini korudu.

    Musk'ın serveti yaklaşık bir yıl önce 340 milyar dolarla zirveye ulaşmıştı.

    Serveti erise de zirveyi bırakmadı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TESLA HİSSELERİ TWİTTER HAMLESİ SONRASINDA BASKI GÖRMÜŞTÜ

    Tesla hisseleri Musk’ın Twitter’la ilgilenmesinin elektrikli otomobil üreticisine odaklanmak için daha az zaman bulabileceğine dair yatırımcı endişelerinin artmasıyla düşüş trendine girmişti.

    27 Ekim’de 51 yaşındaki milyarderin Twitter’ı devralması tamamlamış ve vakit kaybetmeden şirketin çalışanlarının yarısının işine son vermişti.

    General Motors ve Volkswagen AG gibi şirketler satın almanın tamamlanması sonrası Musk’ın liderliğinde şirketine nasıl değişeceğini daha iyi anlamak içi sitede ücretli reklamları askıya aldıklarını duyurmuştu.

    Tesla'nın hisseleri bu yıl yüzde 52 değer kaybetti. Bu dönemde Nasdaq endeksindeki kayıp yüzde 29 seviyesinde kaldı.

    SERVETİ EN ÇOK ERİYENLER

    Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre bu yıl serveti en çok eriyen milyarderler arasında ilk 3 sırada Elon Musk, Mark Zuckerberg ve Changpeg Zhao yer aldı.

    ABD'li bilgisayar programcısı, girişimci ve Meta'nın (Facebook) kurucusu Mark Zuckerberg'in net serveti 42 milyar dolar olurken bu yılki kaybı 83,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Zuckerberg, Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde 27. sırada yer alıyor.

    Dünyanın en büyük kripto borsası Binance'in kurucusu olan Zhao'nun serveti bu yıl 81,1 milyar dolar eridi. CZ olarak bilinen Zhao'nun şu anki serveti 13,9 milyar dolar. CZ, Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde 112. sırada yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Online ticaret devi Amazon’un ve uzay turizmi şirketi Blue Origin’in sahibi ABD’li milyarder Jeff Bezos'un ise şu anki serveti 115,6 milyar dolar. Bezos, servetinde yaşadığı 76,7 milyar dolarlık kayba rağmen dünyanın en zengin 4. kişisi olmaya devam ediyor.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow