hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atlasglobal'den sefer durdurma açıklaması

    Atlasglobalden sefer durdurma açıklaması
    expand

    Atlasglobal Havayolları’nın bazı uçuşlarının azaltıldığı veya sona erdirildiği yönünde çıkan haberlere şirketten açıklama geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atlasglobal Havayolları’nın Antalya için kapasite yaratmak amacıyla uçtuğu birçok noktaya seferlerini durdurmasının ardından kamuoyunda çıkan haberlere şirketten açıklama geldi. 

    "Rus turist sayısında yaklaşık 20 artış öngörülüyor"

    Atlasglobal'den yapılan açıklama; 

    Geçtiğimiz aylarda Skytrax tarafından 4 yıldızla ödüllendirilen Atlasglobal, Türkiye’nin 2018 yılında 36 milyon yabancı turist getirme ve 34 milyar dolarlık turizm geliri elde etme hedefine katkı sunmak için yaz tarifesi üzerinde hazırlıklarını sürdürüyor. Bu yaz özellikle Rusya, Almanya, İran gibi ülkelerden başta Antalya olmak üzere Türkiye’ye gelecek turist sayısında ciddi artış bekleniyor.

    Kurulduğu günden bu yana Türkiye’ye dünyanın farklı ülkelerinden milyonlarca turist taşıyan Atlasglobal, önümüzdeki dönemde bazı İstanbul çıkışlı destinasyonlara uçuşlarını azaltarak Antalya ve Dalaman’a yönelme kararı aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uçuş talebi 3 misli arttı

    Atlasglobal 2017 yaz sezonunda Antalya çıkışlı 15’e yakın BDT ülkesi şehirlerine haftada yaklaşık 80  tarifeli sefer düzenlemişti. Geçen yıl yakalanan yüksek yolcu memnuniyeti, bu yıl  talebin 3 misli artmasına ve BDT şehirlerine yapılan haftalık sefer sayısının çoğaltılmasına yol açtı. Bu nedenle hizmet filosu ve seferlerin revize edilmesi ile bazı hatların geçici süreyle kapatılmasına ve Antalya’ya ağırlık verilmesine karar verildi.

    Avrupa’da Air France, KLM ve Air Serbia ile ortak (codeshare) uçuş yapılan Paris, Amsterdam ve Belgrad hatlarının yanı sıra Dusseldorf ve Londra uçuşları ile Tahran, Bağdat, Erbil, Cidde, Medine, Beyrut, Telaviv, Erivan, Kuveyt, Mikonos, Kıbrıs gibi uçuş noktalarına yapılan tarifeli seferlere ara verilmeden devam edilecek. Süleymaniye uçuşlarına ise Milli Güvenlik Kurulu tarafından yayımlanan NOTAM sona erdiğinde start verilecek olup Aktau, Çimkent gibi ara verilen hatlarda Ekim ayı itibariyle uçuşlara yeniden başlanması planlanmaktadır.

    Yurtiçi hatlardaki İstanbul çıkışlı İzmir, Antalya, Trabzon, Bodrum ve Dalaman seferleri ise devam edecek.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow