hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BİM, Ziylan'a ortak oluyor

    BİM, Ziylana ortak oluyor
    expand

    BİM ve Gözde Girişim, Ziylan Grubu'nun üç şirketinden ayrı ayrı yüzde 11.5'er hisse almak için anlaştı.

    İndirim perakendecisi BİM, Yıldız Holding iştiraki Gözde Girişim ve Turkven'in danışmanlığını yaptığı girişim sermayesi fonlarının iştiraki Mater Footwear BV'den oluşan konsorsiyum, ayakkabı perakendecisi Ziylan Grup'a yüzde 50 ortaklık için anlaşma imzaladı.

    Ziylan Grup bünyesinde FLO, Polaris, Kinetix ve Lumberjack gibi markaları bulunuyor.

    Ziylan Grup'tan yapılan açıklamada, işlemin tutarına ilişkin bir bilgi yer almazken; BİM ve Gözde Girişim KAP'a yaptıkları açıklamada, aldıkları yüzde 11.5'er hisse için 105.44'er milyon lira ödeyeceklerini belirttiler.

    Açıklamaya göre, bünyesinde Ziylan Mağazacılık, Polaris Pazarlama ve Uğur İç ve Dış Ticaret'in bulunduğu Ziylan Grup için yapılacak kesin ödeme tutarı ise, 2013 sonu FAVÖK rakamlarının kesinleşmesiyle belirlenecek.

    KAP'ta yer alan açıklamalara göre, edinilen finansal varlığın BİM'in son mali tablosundaki aktif toplamına oranı yüzde 4.1 seviyesinde bulunuyor. Bu oran, Gözde Girişim için ise yüzde 6.64.

    Türkiye genelindeki toplam 295 FLO ve Polaris mağazasıyla yılda 20 milyon çiftin üzerinde ayakkabı satışı gerçekleştiren Ziylan Grubu, Türkiye ayakkabı perakende sektörünün en büyük şirketi konumunda bulunuyor.

    Ziylan Grup'un 2013 sonunda 1 milyar lira konsolide ciroyu aşacağını, 2015 hedefinin ise 1.8 milyar TL ciro olduğunu söyleyen Ziylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, "Önümüzdeki 3 yılda yaklaşık 100 Milyon TL'lik yatırım yapacağız. Böylece 2015 yılı sonuna kadar mağaza sayımızı 450'nin üzerine, toplam satış alanımızı ise 215,000 metrekareye çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

    Ziylan Grup, Avrupa'ya açılma hedefi doğrultusunda 2012 yılında İtalyan ayakkabı markası Lumberjack'i satın almıştı.

    BİM hisseleri saat 1055'te yüzde 1.88 yükselişle 43.3 liradan, Gözde Girişim ise yüzde 1.64 primle 6.18 liradan işlem görüyor. BIST-100 ise yüzde 1.87 yükselişte.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow