Fortis'in BNP'ye satışı yeniden müzakereye açıldı

Fortisin BNPye satışı yeniden müzakereye açıldı
expand

Fortis, Fransız BNP Paribas'ya satılışının Belçika hükümetinin de katılımıyla yeniden müzakereye başlandığını duyurdu.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Fortis'ten yapılan açıklamada, Belçika, Türkiye, Polonya ve Fransa'daki faaliyetlerin 14.5 milyar euro'ya BNP Paribas'ya satılması için ekim imzalanan anlaşmanın "bazı önemli maddelerinin" yeniden müzakere edileceği belirtildi.

Fortis yatırımcılarının açtığı davada Brüksel temyiz mahkemesi, bankanın hükümet müdahalesi ve yönetim kurulu kararıyla satışını dondurarak yatırımcıların onayının alınmasını şart koşmuştu.

Mahkeme tarafından atanan bilirkişi heyeti de hazırladıkları raporda Fortis'in Belçika'daki sigorta biriminde Fransızlara devredilen hisse oranının düşürülebileceğini fakat BNP Paribas'ya satışın 3 muhtemel senaryo arasında "en mantıklı ve uygun" seçenek olduğunu bildirmişti.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow