Tamek 50 yaşında

Tamek 50 yaşında
expand

1955 yılında Bursa Karacabey'de Mehmet Sipahioğlu tarafından kurulan Tamek sektörde 50 yılı geride bıraktı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

50'inci yıl nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Tamek Genel Müdürü Dr. İrfan Demiryol, bu yıl üretim ve satışları en az yüzde 10 artırarak, cirolarını toplam 80 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
 
Tamek'in dört fabrika ile 100 bin metrekare kapalı alanda 230 ürünün üretimini gerçekleştirdiğini ifade eden Demiryol, senelik 30 bin ton salça, 20 bin ton konserve ve 40 bin ton meyve suyu üretimi yapıldığını kaydetti.
 
63 ülkeye ihracat
 
Demiryol, meyve sularında ve konservelerde herhangi bir koruyucu madde kullanmadıklarını, ürünlerin hiçbirinde hormon ya da genetiği değişmiş gıdalar bulunmadığını söyledi.
 

TAMEK HAKKINDA
Yerli ve yabancı pazarlara konserve, hazır yemek ve meyve suyu sunan Tamek Gıda, 1955 yılında kuruldu. Bursa Meyve Suyu, Karacabey, Kızıksa, Amasya ve Manisa-Salihli’de bulunan fabrikalarında üretilen domates ürünleri, biber salça, mayonez, hazır yemek, sebze konserveleri, haşlanmış baklagil, reçel, marmelat, hazır çorba, puding, meyve kompostosu, meyve suyu, meyve suyu özleri, dondurulmuş meyve ve sebzeler başta ABD, Kanada ve  Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere 63 ülkeye ihraç ediliyor.
Ürünler yurt dışı pazarlara Tamek, Türtamek ve Tango markaları ile ulaştırılıyor.
İç pazarda ise Tamek ürünleri 100 binin üzerindeki perakende satış noktasında satılıyor.
Tamek'in geçen yıl 69 milyon dolar ciro, 63 ülkeye yaklaşık 12 milyon dolar da ihracatı gerçekleştirdiğini ifade eden Demiryol, son üç yılda üretimin yüzde 60 arttığını, cironun da üçe katlandığını vurguladı.
 
Yatırımlar meyve suyuna
 
"2005 yılında hedefimiz, üretim ve satışlarda en az yüzde 10 artış sağlamak ve toplam ciromuzu 80 milyon dolara çıkarmaktır" diyen Demiryol, meyve suyu üretim kapasitelerini artırmak için bu sene 2 milyon euro yatırım yaptıklarını ve kapasiteyi 150 milyon litreye çıkardıklarını da anlattı.
 
Soruları da yanıtlayan Demiryol, meyve suyunda yüzde 11 pazar payına sahip olduklarını ve sektörde ikinci olduklarını dile getirdi.
Demiryol, Türkiye'deki mevye suyu tüketiminin önümüzdeki yıllarda 10 litreyi bulacağını beklediklerini, yatırımlarda meyve suyuna odaklanmayı da bu nedenle seçtiklerini kaydetti.
 
"Küçük şirketleri satın alarak yeni alanlara girmeyi düşünüyor musunuz?" sorusu üzerinde de Demiryol, kendilerini meyve sebze ürünleri eksenli bir şirket olarak belirlediklerini ve diğer konulara şu anda çok fazla ilgi duymadıklarını aktardı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow