hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk Hava Yolları'ndan öğrencilere ve kadınlara çağrı! CNN TÜRK'te açıkladı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, CNN TÜRK canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Bolat, "Pilot alım programı devam ediyor. Başka alanlara da alıyoruz. Deprem bölgesine pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Özellikle son sınıfta olan arkadaşlarımız Take Off programımıza başvursunlar, her yıl 300 öğrenci alıyoruz. Web sitemizi takip etsinler" ifadelerini kullandı. Bolat, "Depremzede vatandaşlarımız 5 Mayıs'a kadar başvuru yapabilir" dedi. Bolat, "THY, dünyanın en büyük 59. büyük ekonomisi olacak" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, CNN TÜRK'te Hafta Sonu programında Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı.

    İşte Bolat'ın açıklamalarından satır başları:

    Geçen senenin ilk 3 ayı pandeminin etkileri devam ediyordu. Sonradan rakamlar düzeldi. 2023'te eski oranları yakalamışız. Pandemi öncesinden daha iyiyiz. Karlılıkta pandemi öncesine göre iyi durumdayız. Bunda kargonun önemli katkısı var. Dünyada havacılık yüzde 84'lere gelebildi.

    75 bin kadromuz var, taşeronları kaldırdık. Çalışanlarımızın çoğu İstanbul'da. 300'ü yabancı 5 bin 800 civarında pilotumuz var. 2022 Nisan'ından itibaren 685'e yakın pilot aldık. Haziran öncesi 600 kabin ekibi eklenecek. Ekibe 500'e yakın depremzede vatandaş alacağız.Türk Hava Yollarından öğrencilere ve kadınlara çağrı CNN TÜRKte açıkladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "ÖĞRENCİLER TAKE OFF PROGRAMIMIZA BAŞVURSUN"

    Kadın pilot sayımızı yüzde 10'a çıkaracağız. Pilot alım programı devam ediyor. Başka alanlara da alıyoruz. Deprem bölgesine pozitif ayrımcılık yapıyoruz.Özellikle son sınıfta olan arkadaşlarımız Take Off programımıza başvursunlar, her yıl 300 öğrenci alıyoruz. Web sitemizi takip etsinler.

    Biz mütevazı büyümeyi tercih ettik. Hedefimiz yıllık yüzde 7 büyüme.

    Hormonlu büyümüş olsak depremde yardımlarımız oldu, bine yakın konutlarımız oldu. Hormonlu olunca bunlar nereden geliyor. Demek ki kar ediyoruz.

    Bizden transit geçen yolcuları Türkiye güzel bir ülke, gelin ziyaret edin diyoruz. Türkiye medeniyetlerin, dinlerin beşiği.

    THY AVUSTRALYA'YA NE ZAMAN UÇACAK?

    Biz aslında Avustralya'yı dünyaya bağlıyoruz. Singapur'a gidelim yakıt ikmali yapalım 1 saat sonra tekrar kalkalım. 17 saatlik yolculuk 19 saate çıkıyor. Çalışmalar devam ediyor. Bu yıl bitmeden Avustralya'da da uçmuş olacağız. 2023'te Sdney veya Melbourne'e uçacağız. 2025 yılına kadar yeni nesil uçaklar gelirse ikisine birden uçacağız.

    Detroit'e bu sene uçmayı planlıyoruz.

    Türkiye'ye direkt gelen Kanadalı sayısını da artırmak istiyoruz.Türk Hava Yollarından öğrencilere ve kadınlara çağrı CNN TÜRKte açıkladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "UÇAKLAR UÇAN SANAT GALERİSİ OLACAK"

    Bu sene UEFA Şampiyonlar Ligi'ne sponsor olduk. Bunların bize çok büyük katkıları var. Sporun yanında sanata ve kültüre de sponsorluk yapacağız. Uçan galeri diye bir projemiz var. Sanatkarlara sponsor olacağız. THY sanatta da farklı bir boyuta geçecek.

    Uzun uçuşlara yeni menüler ekleniyor. Dünya mutfağından da yeni örekler koyuyoruz. Karbonhidratı az sağlıklı menülere geçiyoruz.

    Dijitalleşmede üç yıl içinde ilk üçte olmayı hedefliyoruz.

    "UÇAKTA HERKESE İNTERNET VERECEĞİZ"

    Ücretsiz internet vermeyi düşünüyoruz. Yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda... Hemen değil, altyapısı hazır değil şu anda. Ama amacımız şu.

    Sabiha Gökçen'in yeni pisti Mayıs sonunda açılacak.

    Liyakatli kadroyla bu günlere geldik. THY dünyanın en büyük 59. büyük ekonomisi olacak.

    Depremzede vatandaşlarımız 5 Mayıs'a kadar başvuru yapabilir. Alımlarımız devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow