SON DAKİKA: Asgari ücrete ara zam olacak mı? Bakan Işıkhan yanıtladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a “Asgari ücrete ara zam olacak mı?” sorusu yöneltildi. Işıkhan, “Defalarca ifade ettiğim gibi herhangi bir artış olmayacak. Yine önümüzdeki aralık ayında bu konuda bir araya geleceğiz” ifadelerini kullandı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret ara zammı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Bakan Işıkhan, “Asgari ücrete ara zam olacak mı?” sorusunu şu sözlerle yanıtladı:
“Defalarca ifade ettiğim gibi herhangi bir artış olmayacak. Yine önümüzdeki aralık ayında bu konuda bir araya geleceğiz”
Işıkhan, "Geçen aralık ayında da biz bunu ifade ettik. Göstergeler de çok olumlu geliyor. İnşallah aralık ayında asgari ücreti belirlemek üzere bir araya geleceğiz." yanıtını verdi.
Amaçlarının geçici refahı sağlamak olmadığını vurgulayan Işıkhan, kalıcı refahı sağlamak için böyle bir karar aldıklarını ifade etti. Işıkhan, bunun neticelerini yıl sonuna doğru enflasyon düşüşüyle birlikte göreceklerini bildirdi.
Bir gazetecinin "Emekliye enflasyon farkının haricinde bir refah payı gündeme gelebilir mi?" sorusu üzerine Işıkhan, "Şu an gündemimizde yok. Zaten toplu sözleşme gereği yapılacak artışlar olacak. Refah payı ile ilgili şu an bir çalışmamız yok." diye konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
1 Mayıs (bugün) kuyumcular, döviz büroları açık mı, kapalı mı?
SARI FIRTINA YÖN DEĞİŞTİRDİ! İşte altın fiyatlarında son durum
EYT sonrası ETT! Kademeli emeklilik çıkacak mı? Dikkat çeken yanıt
Altın rekor kırmaya devam eder mi? ABD'li banka devinden flaş tahmin!
WhatsApp'tan kullanıcılarını çıldırtan güncelleme! Bir dönem sona mı eriyor?