hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika! Bakan Dönmez'den doğal gaz müjdesi: Net tarih verdi

    Son dakika Bakan Dönmezden doğal gaz müjdesi: Net tarih verdi
    expand

    Son dakika haberi... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazında sona gelindiğinin müjdesini verdi. Canlı yayında açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez, Türkiye'nin kendi gazını ne zaman kullacağıyla ilgili net konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Mart ayında Türkiye'nin kendi gazını kullanabileceğini duyurdu.

    Canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan ve soruları yanıtlayan Bakan Dönmez, Karadeniz gazıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

    "Akdeniz'de 45-60 günlük süremiz var. Bu sürede sondajımızı tamamlayacağız. Keşif bulursak milletimizle müjdeyi paylaşacağız."

    "(Akkuyu NGS) Proje takviminde bir aksamaya müsaade edemeyiz."

    "Karadeniz'in 2200 metre altında bir enerji üssü kuruyoruz. 120 kilometrelik derin deniz boru döşeme işlemi tamamladı. 50 kilometrelik kısım kaldı. 2023'ün mart ayı içinde inşallah Karadeniz gazını karada yakmış olacağız."

    "Silivri doğal gaz depolama tesisinde doluluk oranımız %87, hedefimiz Eylül'de tamamını doldurmak, Tuz Gölü depolama tesisimiz tamamen dolu."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "(Doğal gaz ödemelerinde ruble ile ticaret) Bu konu liderler arasında da teyit edildi, transferlerde TL de konuşuyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow