SON DAKİKA | BIST 100 endeksi güne düşüşle başladı! Piyasalarda Fed ve enflasyon takibi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne negatif bir başlangıç yaptı. Açılışta endeks, önceki kapanışa göre 24,42 puanlık kayıpla 9.369,37 seviyesine geriledi. Bu, yüzde 0,26 oranında bir düşüşe işaret ediyor.
Dün gerçekleşen işlemlerde, BIST 100 endeksi günü yüzde 0,32 değer kaybıyla 9.393,79 puandan kapattı. Satış baskısının etkili olduğu görülürken yatırımcılar dikkatlerini hem yurtiçi ekonomik veriler hem de global piyasalara çevirdi.
SEKTÖREL PERFORMANS: FAKTORİNG KAZANDIRDI, İNŞAAT GERİLEDİ
Açılış itibarıyla:
Bankacılık endeksi yüzde 0,27,
Holding endeksi yüzde 0,11 oranında düşüş yaşadı.
Sektörel bazda en fazla yükselişi yüzde 0,57 ile finansal kiralama ve faktoring sektörü elde ederken, en fazla değer kaybeden ise yüzde 1,60 ile inşaat sektörü oldu.
KÜRESEL RİSK ALGISI YÜKSEK: ABD-ÇİN GERGİNLİĞİ SÜRÜYOR
ABD ile Çin arasındaki tarife gerilimi, toparlanmaya çalışan küresel piyasalar üzerinde yeniden baskı oluşturdu. Bu gelişme yatırımcıların risk iştahını azaltırken, piyasalar ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın konuşmasına odaklandı.
GÖZLER BUGÜNKÜ VERİLERDE: KONUT SATIŞI VE ENFLASYON GÜNDEMDE
Analistlerin değerlendirmelerine göre:
Yurt içinde konut satış istatistikleri,
Euro Bölgesi’nde enflasyon verileri,
ABD’de sanayi üretimi takip edilecek önemli başlıklar arasında.
Teknik açıdan BIST 100 endeksi için:
9.300 ve 9.200 puan seviyeleri destek,
9.400 ve 9.500 seviyeleri ise direnç konumunda.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Konut Kredisi Faizlerinde Sert Yükseliş: Aylık Taksitler 31 Bin TL'yi Geçti
Son Dakika... Trump’ın Geri Adımı Piyasaları Rahatlattı, Altın Satışa Geçti
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | EYT'yi kaçıranlar için bir fırsat daha! İşte adım adım yeni borçlanma rehberi...
KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ | Milyonlarca emeklinin gözü bu haberde... Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak?
Türkiye’de eleman açığı en çok bu mesleklerde! İŞKUR güncel verileri açıkladı...