SON DAKİKA | Borsa İstanbul yeni işlem gününe yükselişle başladı! (2 Ocak 2025)

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, açılışta önceki kapanışa göre 27,54 puanlık artışla 9.858,10 puana yükselerek güne pozitif bir başlangıç yaptı. Yüzde 0,28 oranındaki bu yükselişle birlikte, bankacılık endeksi %0,74, holding endeksi ise %0,35 değer kazandı.
Sektör endeksleri arasında en güçlü performansı bankacılık sektörü sergilerken, en fazla değer kaybeden sektör ise %1,01 düşüşle gıda ve içecek oldu.
SALI GÜNÜ BORSA NEGATİF SEYRETTİ
Dün satıcılı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü %0,60 değer kaybıyla 9.830,56 puandan tamamladı. Küresel piyasalarda ise ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecekteki adımlarına ilişkin belirsizlikler ve ABD yönetiminin atacağı hamleler, piyasalarda dalgalı bir görünüm yarattı.
AÇIĞA SATIŞ YASAĞINDA GÜNCEL DURUM
6 Şubat depremleri sonrası getirilen açığa satış yasağı, bugün itibarıyla yalnızca BIST 50 endeksindeki pay piyasaları ile sınırlı olarak kaldırılacak. Bu adımın piyasalara etkisi yakından izlenecek.
VERİ TAKİBİ VE TEKNİK SEVİYELER
Analistler, gün içinde hem yurt içinde hem de küresel piyasalarda açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri ile ABD’deki haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve mortgage başvurularının takip edileceğini belirtti. Teknik açıdan ise, BIST 100 endeksi için 10.000 ve 10.100 puan direnç; 9.750 ve 9.650 puan ise destek seviyeleri olarak öne çıkıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Yabancı yatırımcıdan Borsa İstanbul’a 195 milyon dolarlık giriş! İşte en çok alınan ve satılan hisseler
Deprem sonrası İstanbul’da kira fiyatları nasıl değişti? İşte ilçe ilçe son durum...
Togg'dan yerli yapay zeka atılımı: Sürücünün yeni yol arkadaşı Can.ai geliyor
MEVDUAT FAİZİ 2025 | TL Mevduat faizi 4 ayın zirvesinde! 1,5 ayda 8 puanlık artış gerçekleşti
Yeni model piyasaya çıkmadan zamlanacak! Apple'dan şaşırtan hamle...