hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) haberleri 21 Aralık 2019

    Son dakika emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) haberleri 21 Aralık 2019
    expand

    EYT yasası ile ilgili son haberler emeklilikte yaşa takılanlar ve yakınlarının gündeminde yer almaya devam ediyor. Yaş şartı ile ilgili taleplerini dile getiren EYT’liler beklentilerinin tersi yönünde gelen açıklamalar sonrasında taleplerinde ısrarcı olduklarını dile getirmişti. Peki, EYT’de son durum ne, emeklilikte yaşa takılanlar yasası çıkar mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EYT haberleri geçtiğimiz haftalarda gelen açıklamalar sonrasında yaş şartına takılanların umut ışığını kırmıştı. Farklı çözüm modellerinin masaya yatırıldığı değerlendirmelerde hiçbir modelin sürdürülebilir olmadığı ifade edilmişti. İşte EYT’de son durumu gösteren önemli açıklamalar…

    BAKAN SELÇUK: SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL

    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise EYT ile ilgili şunları dedi: Bakanlık olarak bizim elimizde 10 küsur analiz var. Her türlü kombinasyonu denedik. Fakat hiçbirisinin maliyeti sürdürülebilir bir maliyet değil.

    CUMHURBAŞKANI: İSKANDİNAV ÜLKELERİ BU SİSTEMDEN BATTI

    İstanbul’da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik.  İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını alsın. Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle ikinci iş ile işsizliğe öncü olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SGK sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır. Biz bunu yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum. Beni bu yola asla teşvik etmeyin. Milletimin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uyarlamaya çalışıyor, bizdeki bazı köhne zihniyetler sistemi çökertmek için hinlik peşinde koşuyor." açıklamasında bulundu.

    MERAL AKŞENER: İMKAN VAR!

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, grup toplantısında aralarında EYT'lilerin bulunduğunu belirterek, "EYT meselesi, ailelerle birlikte, milyonlarca vatandaşımızı mağdur ediyor. İtip kakarak, yok sayarak, her şeye bulduğun parayı milletinden esirgeyerek, sonuç alamazsın Sayın Erdoğan. Kademeli bir çözüm planı mümkün. Sağlık hizmetlerinden yararlanmalarını sağlamak, ilk adım olabilir. Türkiye'nin, bu kadar büyük bir yarayı tedavi edecek imkanları var.  EYT'li kardeşlerimi rahatlatmak, dertlerine deva olmak, öyle anlatıldığı, öyle şişirildiği gibi zor değil. Evet, bir maliyeti var. Ama Türkiye'nin, o maliyeti göğüsleyecek imkanları da var. 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow