hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... FED, faiz kararını açıkladı!

    Son dakika... FED, faiz kararını açıkladı
    expand

    Son dakika haberine göre, ABD Merkez Bankası (FED) merakla beklenen faiz kararını açıkladı. ABD Merkez Bankası faiz oranlarını yüzde 0,00-0,25 olarak sabit bıraktı. Fed, karar metninde yakın bir zamanda faizleri artırmanın uygun olacağını belirtirken tahvil alım programının Mart ayı başlarında sona erdirileceğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed, karar metninde yakın bir zamanda faizleri artırmanın uygun olacağını belirtti. Tahvil alımlarının mart ayında sonlandırılacağını belirten Fed,bilanço azaltımının prensipleri üzerinde anlaştığını açıklarken bilanço daraltmaya ise faiz artışları başladıktan başlanabileceğini ifade etti.

    Karar sonrası ABD 10 yıllıklarının faizini 1.80 üzerini görürken, ABD borsaları yüzde ilk etapta yüzde 2'nin üzerinde yükseliş kaydetti. Altın fiyatı ise yüzde 1 düştü.

    Metinde ekonomik görünüme ilişkin olarak yeni virüs varyantları dolayısıyla da risklerin devam ettiği vurgulanırken ekonomi ve istihdamın güçlü olduğu, istihdam kazanımlarının da sağlam nitelikte bulunduğu ifadeleri yer aldı.

    Metinde arz ve talep arasındaki dengesizliğin enflasyona katkı sunduğu da vurgulandı. ABD'de enflasyon son 40 yılın zirvesine tırmanarak yüzde 7'ye çıkmıştı.

    Fed Başkanı Powell'ın basın toplantısında bilançoyu tahmin edilebilir şekilde daraltacaklarını belirterek mevcut koşulların öncekinden daha hızlı hareket etmelerini desteklediklerini kaydetti. Powell, istihdam piyasasını bozmadan faizleri artırmak için yeterli alanlarının olduğunu söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow