hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA HABERİ: FED faiz kararını açıkladı

    SON DAKİKA HABERİ: FED faiz kararını açıkladı
    expand

    Gelen son dakika haberine göre; ABD Merkez Bankası (Fed), piyasaların beklentilerine paralel olarak 75 baz puan faiz artışı gerçekleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Merkez Bankası (Fed), Eylül ayı toplantısında 75 baz puan faiz artışına gitti. Fed, aldığı bu kararla faizi yüzde 3-3,25 aralığına yükseltti. Böylelikle ABD’de üst üste 5. kez faiz artışı gerçekleştirilmiş oldu.

    Fed bir önceki toplantının yapıldığı temmuz ayında, politika faizinde beklentilere paralel 75 baz puan artırıma gitmişti. Fed’in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bir sonraki toplantısı 1-2 Kasım tarihlerinde yapılacak.

    Öte yandan ekonomistler kasım ayında 50 baz puanlık bir artış daha beklediğini ifade etti.

    Toplantı sonrası Fed'den yapılan açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

    Enflasyon yüksek seyretmeye devam ediyor, pandemi ile ilişkili dengesizlikleri, yüksek gıda ve enerji fiyatlarını, genele yaygın fiyat baskılarını yansıtıyor. Ukrayna'daki savaş enflasyon üzerinde ek yukarı yönlü baskı yaratıyor, global ekonomik aktiviteyi bastırıyor. Politikayı uygun şekilde ayarlamaya hazırız. 2025 Yılı çekirdek PCE beklentisi %2,1.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'DE ENFLASYON AĞUSTOS'TA BEKLENTİLERİ AŞMIŞTI

    ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre, Ağustos’ta enflasyon yıllık yüzde 8,5'ten yüzde 8,3'e gerilemiş ve aylık olarak yüzde 0,1 artmıştı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow