hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haberler... İşsizlik maaşı ne kadar oldu? SGK işe giriş ve çıkış işlemi nasıl yapılır? İşsizlik maaşı arttı mı?

    Haberler... İşsizlik maaşı ne kadar oldu SGK işe giriş ve çıkış işlemi nasıl yapılır İşsizlik maaşı arttı mı
    expand

    Asgari ücret zammının belli olmasının ardından işsizlik maaşının ne kadar olduğu da araştırılıyor. Birçok vatandaş asgari ücrete gelen zam sonrası işsizlik maaşlarında da artış olacak mı? sorusunun yanıtını sorguluyor. Asgari ücret 2022 zammı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Peki ama işsizlik maaşı ne kadar oldu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan, asgari ücretin yüzde 50.54 seviyesinde artırılarak 4 bin 253 TL olduğunu duyurdu. Erdoğan söz konusu artışın son 50 yıldaki en yüksek artış olduğunu ifade etti. Öte yandan asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisi de kaldırıldı. Peki ama işsizlik maaşı alanlar zamdan faydalanacak mı?

    İşsizlik maaşı 2022'de ne kadar oldu?

    Hürriyet'in haberine göre; işsizlik maaşı da asgari ücretle birlikte artacak. Çalışanın ortalama brüt kazancının yüzde 40’ı kadar işsizlik maaşı ödeniyor. En fazla işsizlik ödeneği ise aylık brüt asgari ücretin yüzde 80’ini geçemiyor. Buna göre 2021'de işsizlik maaşı en düşük 1.420,14 liraya, orta kademede 1.688,91 liraya, en yüksek de 2 bin 840,28 liraya çıkmıştı. 2022 yılında ise en düşük işsizlik maaş 2130 lira, orta kademe işsizlik maaşı 2532 lira en yüksek işsizlik maaşı da 4260 lira oldu.
     
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow