hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Dolar ve euro sert düştü!

    Son dakika Merkez Bankası faiz kararı açıklandı Dolar ve euro sert düştü
    expand

    Merkez Bankası faiz kararı Kasım 2020 faiz oranlarını gösterdi. Para Politikası Kurulu toplantısı sonrasında MB Kasım ayı faiz kararı son dakika olarak açıklandı. Karar sonrası dolar ve euro kuru ise sert bir düşüş yaşadı. İşte Merkez Bankası Kasım ayı faiz oranı...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası faiz kararı bugün açıklandı. Naci Ağbal’ın Merkez Bankası başkanlığı görevine gelişinin ardından açıklanan ilk karara piyasaların tepkisi açıklama sonrasında ortaya çıkacak.

    Ağbal’ın göreve gelişinin ardından yaptığı açıklamalar ve dünyada aşı çalışmalarında gelinen durum dövizde olumlu gelişmelerin yaşanmasını sağlamıştı. Ağbal da yaptığı ilk açıklamasında tüm politika araçlarının kararlılıkla uygulanacağını ifade etmişti.

    MERKEZ BANKASI KASIM AYI FAİZ KARARI AÇIKLANDI

    MB'den yapılan açıklamada Kasım 2020 faiz oranı 10,25'ten 15'e yükseldi. Böylelikle 475 baz puan faiz artırımı gerçekleşmiş oldu. 


    Son dakika... Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

    DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?

    Faiz kararı açıklamasının hemen ardından dolar yüzde 2,48'lik sert bir düşüşle 7,70'den 7,52'ye çekildi. Aynı şekilde euro kuru da 9 lira seviyesinin altına gerileyerek 8,91 liraya geriledi.

    BIST 100 YÜKSELİŞE GEÇTİ

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) kararları sonrası BIST 100 endeksi yükselişe geçerken, döviz kurları ve altın fiyatları sert düştü.

    TCMB beklentiler doğrultusunda politika faizini 475 baz puan artırarak yüzde 15'e çıkartırken, para politikasında sadeleşmenin de sinyallerini verdi.

    Karar öncesinde 1.284 seviyesinde bulunan BIST 100 endeksi, alımların güçlenmesi ile yükselişe geçerek 1.307 puana kadar çıktı. BIST 100 endeksi, saat 14.20 itibarıyla dünkü kapanışa göre yüzde 0,9 artışla 1.306 seviyesinde bulunuyor.

    Dolar/TL, TCMB'nin kararı öncesinde bulunduğu 7,71 seviyesinden sert bir şekilde düşüşe geçerek 7,5160'a kadar geriledi. Dolar/TL, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 1,3 azalışla 7,6190 seviyesinde dengelenirken, avro/TL ise yüzde 1,6 düşüşle 9,0070'ten işlem görüyor.

    Altının gram fiyatı da dolar kurundaki düşüşe paralel gerileyerek, kararın hemen sonrasında 449,3 lirayı gördü. Gram altın, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 1,6 değer kaybıyla 456 lira seviyesinde bulunuyor.

    Analistler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ekonomide yeni dönem" açıklamaları sonrası Türk lirası varlıklara artan ilginin, TCMB'nin beklentiler doğrultusundaki adımları ile devam ettiğini kaydetti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow