hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika! Piyasalar odaklanmıştı: ABD enflasyonu beklentinin altında

    Son dakika Piyasalar odaklanmıştı: ABD enflasyonu beklentinin altında
    expand

    Son dakika haberine göre ABD'de tüketici fiyat endeksi Temmuz'da bir önceki yıla göre yüzde 3,2 arttı. Aylık enflasyon ise yüzde 0,2 olarak kaydedildi. Böylece merakla beklenen veri, yıllık yüzde 3,3 olan beklentilerin altında gerçekleşirken 1 yıldır devam eden düşüş serisini ise bozdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de yıllık enflasyon oranı, Haziran ayındaki yüzde 3'ten Temmuz 2023'te yüzde 3,2'ye yükseldi, ancak yüzde 3,3 olan tahminlerin altında kaldı.

    Veri baz etkileri nedeniyle art arda 12 aylık düşüşte bir durmaya işaret ediyor. Bir önceki aya göre TÜFE, Haziran ayında görülen artışı yansıtarak ve tahminlerle uyumlu olarak yüzde 0,2 arttı.

    Bu arada, gıda ve enerjiyi hariç tutan çekirdek enflasyon, Haziran'daki yüzde 4,8'den yüzde 4,7'ye geriledi ve yüzde 4,8'lik beklentilere karşılık son 2,5 yılın en küçük arka arkaya kazanımı oldu.

    PİYASA NASIL TEPKİ VERDİ?

    Dolar endeksi, beklenenden daha yumuşak bir enflasyon baskısının Fed'in sıkılaştırma döngüsünün sonuna yaklaştığına dair iddiaları güçlendirmesinin ardından 102,2'nin altına geriledi.

    Ons altın verinin hemen ardından 1.921 dolardan 1.929 dolara kadar sıçrarken bir süre sonra yaklaşık 1.925 dolar seviyesinde kaldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow