hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA! Piyasalarda ibre ne yönde? 'Yatırım aracı olmaktan çıktı!' Uzman isim canlı yayında uyardı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Gelen son dakika haberine göre piyasalar hareketli. Borsa tarihi zirvesini görürken dolarda düşüş sürüyor. Altında ise yön net değil. Peki, hangi yatırım aracı daha mantıklı? Ekonomist Muhammet Bayram, CNN TÜRK canlı yayınında dikkat çeken analizlerde bulundu. İşte borsa, dolar, altın hakkında çarpıcı analiz...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı;

    DÖVİZİN BELİRLİ BİR SEVİYEDE KALDIĞINI SÖYLEYEBİLİR MİYİZ?

    Yabancı yatırımcının gelmesi de söz konusu dolar bazında. Burada Sayın Mehmet Şimşek’in buna dair ifadeleri var. ‘Yabancı yatırımcı gelmiyor mu?’ şeklinde. Geldiği için zaten hem CDS puanı düşüyor hem de dolar değer kaybetmeye devam ediyor TL karşısında.

    Döviz 2024 yılında yatırım aracı olmaktan çıkacak. Bu senenin tümünü dikkate alacak olursak döviz, dolar ve euro enflasyondan çok daha az bir şekilde artmış olacak ve vatandaşlarımıza uyarımız dövizi bir yatırım aracı olarak düşünmesinler.

    Aslında yeni ekonomi yönetiminin göreve gelmesinden sonra bu değişti diyebiliriz. Mehmet Şimşek’in açıklamasından sonra piyasa teamüllerine uygun bir şekilde, bir yönteme gidildi. Bununla beraber yabancı yatırımcı güveni sağlanmaya başlandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow