hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA: Ramazan pidesinin bu yılki fiyatı belli oldu

    Türkiye genelinde 300 gramlık pide Ramazan ayı boyunca 10 liradan satışa sunulacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı Ramazan pidesi ve ekmek fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Balcı'nın açıklamaları şu şekilde:

    '300 GRAMI 10 LİRA OLACAK'

    "Geçen yıl azami Türkiye'de uygulanan pide fiyatının 300 gramın 6 lira olduğunu görüyoruz. Bu sene Türkiye genelinde azami uygulanacak fiyata bakacak olursa 300 gramı 10 lira olarak uygulanacak, kg fiyatı 33 liraya denk geliyor. Pide fiyatlarında yüzde 60 fiyat değişikliği meydana gelmiş oluyor.

    En makul seviyede vatandaşa ulaşılması konusunda gerekli fedakarlığı yaptığımızı söyleyebiliriz. İllerde farklılık arz etmekte totale baktığımızda hiçbir yerde kg 33 liranın üzerinde olmayacaktır.

    İSTANBUL'DA PİDE FİYATI KAÇ LİRA OLACAK?

    İstanbul'da pide 10 liradan satılacaktır. Ordu ilinde 10 liradır, Rize'de 300 gr pide 10 lira, Tekirdağ 310 gr 10 lira, Bursa'da 10.50 lira, Kocaeli'de 310 gr pide 10 lira olduğunda kg 32.25'e geliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'YÜZDE 62 ARTIŞ OLDU'

    Pidenin kg bu sene 31 lira ile 33 lira arasında değişiklik göstermiş oluyor. Her ildeki odakalarımız kendi maliyet hesabını yaparak tarifesini almış oluyor. Tarifenin dışında bir uygulama söz konusu olmamıştır. Bunun geçen sen de kıyaslayacak olursak geçen seneye oranda pidenin kg fiyatı 21 lira iken bu sene 30-33 lira seviyesinde olmuş oluyor. Bu da yüzde 62 artış olduğunu göstermektedir.

    EKMEĞE ZAM GELECEK Mİ?

    Geçen sene ekmeğe baktığımızda 200 gr 3 liraydı bu sene 5 lira. Yine ekmekte artış oranının yüzde 62 seviyelerinde olduğunu görüyoruz. Ekmek, pide fiyatlarını belirlerken halkımızın alım gücünü göz önünde bulundurduk.

    Ekmek fiyatlarında değişiklik olmadığı 5 liradan satışına devam edileceğini ifade etmek istiyorum."


     
     
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow