hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika: Sağlık çalışanlarına promosyon! Para puan nedir, mahsuplaşma ne demek? Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri ne zaman?

    Son dakika: Sağlık çalışanlarına promosyon Para puan nedir, mahsuplaşma ne demek Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri ne zaman
    expand

    Para puan, mahsuplaşma ve Sağlık Bakanlığı promosyon açıklamaları merak ediliyor. Son dakika gelişmesine göre; sağlık çalışanlarının banka promosyon ödemelerinde anlaşmaya varıldı. Peki ama 29 bin lira olarak ifade edilen Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri hangi gün, ne zaman gerçekleşir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sağlık Bakanlığı promosyon açıklamalarında para puan ve mahsuplaşma terimleri dikkat çekti. Peki ama para puan ne anlama geliyor? 

    Sağlık çalışanlarına promosyon!

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın girişimleriyle Ziraat Bankası ile maaş anlaşması karşılığında alınacak promosyon tutarında anlaşmaya varıldı.

    Buna göre, sağlık çalışanlarına, 3 yıllık protokol karşılığında personelin maaş miktarına bakılmaksızın toplam 29 bin lira promosyon ödemesi yapılacak. Bu ödemenin 27 bin lirası peşin (25 bin 200 lira nakit, 1800 lira kredi kartına para puan), 2 bin lirası ise 6 aylık dönemlerde 2 taksit şeklinde "para puan" olarak verilecek.

    Para puan nedir?

    Para puan, anlaşma gerçekleştiği takdirde sağlık çalışanlarının kredi kartlarına yüklenecek harcama puanı olarak biliniyor. 

    Mahsuplaşma ne demek?

    Sağlık Bakanlığında görev yapan personelin aylık gelirinin; Sağlık Bakanlığı harici diğer kurumlarda çalışan emsal memurlardan düşük olması halinde devreye giren bir uygulamadır. Bu bağlamda, personele “aylık mahsuplaşma” adı altında ödeme yapılarak oluşan farkın giderilmesi ve daha adil bir maaş dağıtımı planlanır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow