hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haberler... TCMB (Merkez Bankası) Şubat 2024 faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu?

    Haberler... TCMB (Merkez Bankası) Şubat 2024 faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu
    expand
    KAYNAKOğuzhan Hacıoğlu / cnnturk.com Muhabiri

    Merkez Bankası Şubat 2024 faiz kararı bugün PPK toplantısı sonrasında açıklandı. Yeni başkan Fatih Karahan yönetimindeki ilk faiz kararı belli oldu. Toplantı sonrasında yapılan açıklama ile faiz kararının ne yönde olduğu duyuruldu. Peki, TCMB Şubat 2024 faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz günlerde enflasyon raporu toplantısında açıklamalarda bulunan Merkez Bankası’nın yeni başkanı Fatih Karahan faizlerle ilgili de önemli değerlendirmelerde bulunmuştu. Faiz indirimiyle ilgili soruya da yanıt veren Karahan “"Faiz artışı döngüsünü sonlandırdığımızı ilan ettik, fakat indirimi konuşmak için fazlasıyla erken” ifadelerini kullanmıştı.

    MERKEZ BANKASI FAİZ BEKLENTİSİ NE YÖNDEYDİ?

    Yapılan açıklamalar baz alındığında politika faizinin sabit bırakılacağı tahmin ediliyordu. PPK beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı politika faizinin yüzde 45'te sabit tutulacağını öngörmüştü. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 36,25 olarak şekillenmişti.

    Haberler... TCMB (Merkez Bankası) Şubat 2024 faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu

    MERKEZ BANKASI ŞUBAT 2024 FAİZ KARARI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLDU?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TCMB yeni başkan yönetimindeki ilk, yılın ise ikinci faiz kararını 22 Şubat 2024 Perşembe günü duyurdu. Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen faiz artışının ardından faizler yüzde 45 seviyesine çıkmıştı. Saat 14.00 itibariyle açıklanan faiz kararı ise yüzde 45'te faizlerin sabit bırakılması yönünde oldu.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow