hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Spotify, teknoloji işten çıkarma trendine katılıyor

    Spotify, teknoloji işten çıkarma trendine katılıyor
    expand

    Spotify devi iş gücünün yüzde 6'sını azaltacak. Operasyon, bu hafta 600 kişi ile başlayacak, tamamlandığında 10.000'e ulaşacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsveçli ses yayını şirketi Spotify, yaklaşık 10.000 çalışandan oluşan küresel iş gücünün yaklaşık %6'sını etkilemesi beklenen bir dizi işten çıkarma planlarını duyurdu.

    Böylece şirket, maliyetleri düşürmeyi amaçlayan işten çıkarmalar ilan eden bir dizi teknoloji firmasının en yenisi haline geldi.

    Yapılan açıklamaya göre, bu hafta başlarında açıklanan hareketin yaklaşık 600 çalışanı etkileyeceği ve şirketin verimliliğini artırması bekleniyor .

    Pek çok teknoloji şirketi, pandemi sırasında personel sayılarını artırdı, ancak o zamandan beri düşen reklam gelirleri ve kararan ekonomik görünüm nedeniyle çalışanlarını işten çıkarmak zorunda kaldı.

    Spotify ayrıca, baş içerik ve reklam iş sorumlusu Dawn Ostroff'un, daha geniş bir yeniden yapılanma planının parçası olarak firmadan ayrılacağını söyledi. Freemium işletme müdürü Alex Norstrom ve baş araştırma ve geliştirme sorumlusu Gustav Soderstrom'un şirketin eş başkanları olarak ek sorumluluklar almaları bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow