hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Stajyer maaşları ne kadar oldu, kaç TL? Yaz stajı ücreti belli oldu!

    Stajyer maaşları ne kadar oldu, kaç TL Yaz stajı ücreti belli oldu
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "e-İnsan Programı"nda konuştu. Yaz stajı yapacak öğrencilere stajyer maaşı ile ilgili müjdeyi veren Erdoğan yaptığı açıklamalarla stajyer ücretine düzenleme yapıldığını duyurdu. Peki, stajyer maaşları ne kadar oldu, kaç TL oldu? İşte yaz stajı miktarı…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lise ve üniversite öğrencilerinin birçoğunun, mezun olması için yapmak zorunda oldukları yaz stajıyla ilgili önemli açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. En düşük stajyer maaşı 2022, asgari ücretin yüzde 30'u olarak kabul edilirken, yeni dönemde bu fiyatlara güncelleme geleceği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu.

    STAJYER MAAŞLARI NE KADAR OLDU, KAÇ TL?

    Staj yapan öğrenciler net asgari ücretin yüzde 30'undan az olmamak kaydıyla ücret alıyor. 5500 lira olan asgari ücretle birlikte en az staj ücreti 1650 lira oldu.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan yaz stajı ücretiyle ilgili şunları söyledi:

    “Gençlerimize bir de müjde vermek istiyorum. Ulusal Staj programlarının 2023 yılı başvurularını bugün itibariyle açıyoruz. Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30'una tekabül eden miktarı 2023'ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz. Staj sonrası öğrencilerimizin yarı zamanlı çalışmalarını temin etme amacıyla yetenek yönetim modelini de yaygınlaştırıyoruz. Hem kamu hem özel sektör tarafının uzun zamandır beklediğini bildiğimiz Türkiye'nin insan kaynakları envanterinin hazırlıklarını tamamladık.”

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow