hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şubat 2023 Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! TCMB faiz kararı ne oldu?

    Şubat 2023 Merkez Bankası faiz kararı açıklandı TCMB faiz kararı ne oldu
    expand

    Merkez Bankası Şubat 2023 faiz kararı PPK toplantısı sonrasında duyuruldu. Para Politikası Kurulu toplantısının ardından son dakika faiz kararı açıklaması gelecek ve şubat ayında geçerli olacak politika faizi öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantı takviminde her ay politika faizinin belirleneceği toplantının tarihini duyuruyor. Şubat ayına ilişkin karar da bu toplantı sonrasında açıklanacak. İşte TCMB'nin açıklayacağı karar öncesinde son bilgiler...

    MERKEZ BANKASI ŞUBAT 2023 FAİZ KARARI AÇIKLANDI

    TCMB Para Politikası Kurulu toplantı takviminde yer alan bilgilere göre bu ay faiz kararı 23 Şubat 2023 Perşembe günü saat 14:00’te duyuruldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) faiz oranlarına ilişkin yapılan duyuruda, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanan Kurul'un politika faizini 50 baz puan düşürerek yüzde 8,5'e çektiği bildirildi.

    CNN TÜRK CANLI YAYINI İÇİN TIKLAYINIZ...

    MB FAİZ KARARLARI NE OLMUŞTU?

    TCMB temmuz ayında açıkladığı kararda 7. kez üst üste faizi yüzde 14'te sabit bırakmıştı, ağustos, eylül, ekim ve kasım aylarında ise faiz indirimine gitmiş aralık ve ocak ayında ise faizi yüzde 9'da sabit tutmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TCMB ŞUBAT AYI FAİZ KARARI NE OLUR?

    Önceki açıklamalar baz alınırsa TCMB'nin açıklayacağı kararda faiz artışı beklenmiyor. TCMB'nin kararının sabit bırakma ya da indirme yönünde olacağı tahmin ediliyor.

     

     

     

     

    .

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow