hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şubat ayı evde bakım maaşı yatan iller 16 Şubat 2024! Evde bakım aylığı yattı mı?

    Şubat ayı evde bakım maaşı yatan iller 16 Şubat 2024 Evde bakım aylığı yattı mı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    2024 Şubat ayı için evde bakım maaşlarının ödeme tarihleri, memur maaş zammı sonrasında yapılan artışla birlikte hak sahipleri tarafından sorgulanıyor. Ödemelerin ne zaman yapılacağı konusunda net bir tarih verilmemiş olsa da, genellikle her ayın belirli günlerinde düzenli olarak gerçekleştiriliyor. İşte evde bakım maaşı yatan iller listesi ile ilgili detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan evde bakım maaşı şubat ayı ödemeleri tarihi gündemde yer alıyor. Engelli maaşı, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik ücreti, evde bakım maaşı ödemeleri memur zammı oranında artış yaşandı. Ocak memur zammı ile Ocak ile Haziran ayları arasında geçerli olacak yeni evde bakım maaşı, 5 bin 98 TL'den 7 bin 609 TL'ye yükseldi.

    ZAMLI EVDE BAKIM MAAŞI ŞUBAT AYINDA NE ZAMAN YATACAK?

    Evde bakım aylıkları her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplarda yerini alıyor. Geçtiğimiz ocak ayında ise ödemeler 16 Ocak günü ödenmişti. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, zamlı evde bakım maaşı ödemelerinin şubat ayında olacağını belirtmişti. 

    Evde bakım maaşı ödemelerinin durumu SMS veya e-Devlet sistemi üzerinden sorgulanabiliyor. e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı görüntülenebiliyor. Evde bakım aylığı SMS ile de sorgulanıyor. BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulama işlemi gerçekleştiriliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow