hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tahıl Koridoru'nda 1 ayda 1,7 milyon tonluk sevkiyat gerçekleşti

    Tahıl Koridorunda 1 ayda 1,7 milyon tonluk sevkiyat gerçekleşti
    expand

    "Tahıl Koridoru Anlaşması" kapsamında ilk bir ayda 1 milyon 680 bin 396 ton yük taşındı. Yükün yüzde 23'ü Türkiye'ye geldi. İşte detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tahıl Koridoru Anlaşması kapsamında ilk bir ayda 1 milyon 680 bin 396 ton yük taşındığı bildirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Denizcilik Genel Müdürlüğü resmi Twitter hesabından bir paylaşımla detayları açıkladı.

    Paylaşımda, yükün yüzde 23'ünün Türkiye'ye geldiği, Ukrayna limanlarına yükleme için giden gemilerin yüzde 41'inin de Türk bayraklı veya Türk sahipli olduğuna dikkat çekildi.

    Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

    "Tahıl koridoru kapsamında, bugüne kadar toplam 69 gemi Ukrayna'nın Odesa, Chornomorsk ve Yuzhne şehirlerindeki limanlardan yüklü olarak ayrılmıştır. 69 geminin, 26'sı Türk bayraklı, sahipli veya işletenlidir. Söz konusu 69 geminin 27'si, yüklerini Türkiye limanlarına getirmekte, diğerleri ise Almanya, Cibuti, Çin, Fransa, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İran, İrlanda, İspanya, İsrail, İtalya, Lİbya, Lübnan, Mısır, Romanya, Somali, Sudan ve Yunanistan'a götürmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow