hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tahir Otlu: Artık kimse e-ticaret için sermayem yok demeyecek

    Tahir Otlu: Artık kimse e-ticaret için sermayem yok demeyecek
    expand

    E-ticaret girişimi için temel gereksinim ne olmalıdır? Ekva Group Eğitim ve Danışmanlık şirketi kurucu ortağı Tahir Otlu’ya bu soruyu sorduk. Yeni projeler, e-ticarete sunduğu yenilikler ve girişimci adaylarına verebileceği tavsiyeler üzerine genç girişimci ile bir söyleşi yaptık…

    Muhabir: Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Bu işi nasıl başlamaya karar verdiniz?

    Tahir Otlu: Tabii ki, 25 yaşındayım ve 3 yılı aşkın süredir e-ticaret sektöründe profesyonel olarak hizmet veriyorum.

    E-ticaret başkası için çalıştığım zamanlarda bile ilgimi çeken bir alandı, uykusuz çalışacak kadar tutkuyla bağlandığım bir alan.

    2019 yılında Ekva Group Eğitim & Danışmanlık şirketini kurdum. Bugüne kadar birçok kursiyere birebir danışmanlık yaptım ve farklı şehirde seminerler verdim. Bu işi daha iyi tanıtmak, algıları değiştirmek için tüm bilgi birikimimi, tecrübelerimi ve uzmanlığımı aktarmaya çalışıyorum.

    Muhabir: Sizce e-ticaret hakkında farklı bir algı mı var? Tam olarak neyi değiştirmek istiyorsunuz?

    Tahir Otlu: Evet, sektörde bulunduğum süre boyunca gördüm ki ticaret kelimesi bile insanları düşündürmeye yetiyor. Bu algıyı ve riskleri tamamen ortadan kaldırmak için Sermayesiz E-ticaret Proje’si üzerinde çalışmalarımı sürdürüyorum. Günümüzde e-ticaret denilince akla birçok iş modeli geliyor. Özellikle ‘Dropshipping’ oldukça popüler bunun sebebi ise riskin aza indirilmiş olması. Fakat bu modelde çalışmak isteyenlere göre kendi e-ticaret markalarını yaratmak isteyenlerin daha uzun vadede başarı sağladıklarını fark ettim. Bu nedenle projemi de bu yönde geliştirdim.

    Muhabir: Sermayesiz E-ticaret Proje’nize oldukça güveniyorsunuz. Bu projenin diğerlerinden farkı nedir, neyi amaçlıyor?

    Tahir Otlu: Aslında bu projenin temel amacı bu iş için büyük hevesler taşıyıp yüksek miktarda sermayaye ihtiyacı olduğunu düşünen girişimci adaylarını motive ederek ilk adımı atmalarını sağlamak. Mağaza açarken maliyeti yüksek önemli eğitimleri de projeye dahil ettik. Özellikle yurt içi ve yurt dışı pazar yerleri e-ticaret eğitimi ile her iki alanı da tanımalarını sağlıyoruz. Bu sayede girişimciler markalarını oluştururken zorlanmadan, daha kısa sürede yükselebilecekler.  Projenin daha iyi versiyonları için de çalışmalar devam ediyor, 2021 yılında ekleyeceğimiz e-ihracat eğitimi ile isteyen istediği ülkede satış yapıp, markasını globalde tanıtabilecek. Bu şekilde tamamen sermayesiz ve stoksuz bir e-ticaret altyapısı kurmuş olduk.

    Muhabir: Bütün girişimci adayları adına size ve ekibinize teşekkür ediyoruz!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow