Taksi fişleri takibe alınıyor

Taksiden fiş alıyorsanız dikkat, maliye peşinizde.. Kullanılan pusula ile yazarkasa arasında fark olduğunu belirleyen maliye şimdi kaçak avında
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu Üyesi Halit Yılmaz, “Maliye Bakanlığı konuyla ilgili olarak daha önce yaptığı açıklamalarda bu denetimlerin artacağını söylemişti. Birçok taksici zaman kaybı nedeniyle taksi fişlerini müşteriye boş veriyor. Bu da kayba yol açıyor” dedi.
50 bin taksi var
Türkiye’de 50 bine yakın taksi olduğunu anlatan Halit Yılmaz, şunları söyledi: “Burada denetimler çok sıkı değildi. Gerçek fiş ile kopyalar arasında da farklılıklar var. Taksici esnafı bu fişi dolduracak zaman bulamıyor. Müşteri yol kenarında inmek istiyor. Araç durup, taksicinin bu fişi doldurması zaman kaybına yol açıyor. Taksilerde elektronik sistem de bulunmuyor. Bu yüzden de taksi fişlerinde farklılıklar olabiliyor. Ancak bizim de en büyük talebimiz taksilerdeki hizmette KDV’nin sıfırlanmasıydı. Ancak bu konuyla ilgili de henüz bir adım atılmadı. Bunların hepsi bir sistemin halkası.”
Herkes için yazar
Taksi fişi konusunun uzun yıllardır tartışıldığını dile getiren vergi uzmanları, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Türkiye’de bu taksileri her gün binlerce kişi kullanıyor. Çoğu da fiş almıyor. Ancak bazı şirketler çalışanlarının taksi kullanmasını ve harcadığı tutarı göstermesi için taksi fişi istiyor. Ancak taksici müşteriye boş fiş veriyor. Gerçek fiş ile kopyası arasında fark olabiliyor. Burada denetim yok. Hem şirket hem de devlet kayba uğrayabiliyor. Fişlerin kopyası kontrol edildiğinde ise gerçek ortaya çıkıyor. Hem fişi kesene hem de hem de alana parasal ceza uygulanıyor. Ayrıca ticari evrakta tahribattan dolayı da adli ceza risklerini de içermekte. ”
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
17 HAZİRAN BİM KATALOĞU 2025: 17 Haziran BİM Aktüel Kataloğunda Neler Var? Bu Hafta BİM'de Neler İndirimde?
Son 14 gün! 1 Milyon TL altı otomobil dönemi bitiyor... Fiyatlar temmuzda uçacak
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | Emekliye ve Memura temmuz müjdesi: Yeni maaşlar netleşiyor...
Altın fiyatlarında son durum! Yeni rekor gelecek mi?
Gram altın için yeni zirve: 6000 TL geliyor mu?