hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taliban yönetimi Çinli şirketle petrol çıkarma anlaşması imzaladı

    Taliban yönetimi Çinli şirketle petrol çıkarma anlaşması imzaladı
    expand

    Afganistan'ın Taliban liderliğindeki yönetimi, ülkenin kuzeyindeki Amu Derya havzasından petrol çıkarmak için Çinli bir şirketle sözleşme imzalayacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Afganistan'ın Taliban liderliğindeki yetkililer Kabil'de düzenlediği basın toplantısında, Çin'in Xinjiang Central Asia Petroleum and Gas Co (CAPEIC) ile Xinjiang Central Asia Petroleum and Gas Co (CAPEIC) ile anlaşma imzalanacağını söyledi.

    Bu, Taliban yönetiminin 2021'de iktidara gelmesinden bu yana yabancı bir şirketle imzaladığı ilk büyük kamu emtia çıkarma anlaşması olacak. Çin, Taliban yönetimini resmen tanımadı, ancak Kuşak ve Yol altyapı girişimi için önemli olan bir bölgenin merkezindeki bir ülkede önemli çıkarları var.

    Çin, Taliban yönetimini resmen tanımadı, ancak Kuşak ve Yol altyapı girişimi için önemli olan bir bölgenin merkezindeki bir ülkede önemli çıkarları var.

    Taliban yönetimindeki yönetimin sözcüsü Zabihullah Mujahid Twitter'da yaptığı açıklamada, Çinli şirketin sözleşme kapsamında Afganistan'a yılda 150 milyon dolar yatırım yapacağını söyledi ve 25 yıllık sözleşme için yatırımının üç yıl içinde 540 milyon dolara çıkacağını ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow